Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legőrültebb szállodái – 1. rész

1

A turizmus hatalmas üzlet, a világjárók pedig igencsak szeretik a különös, vagy éppen egzotikus dolgokat, amire természetesen a szállodaiparnak is meg van a megfelelő válasza. A világ őrült szállodáit csokorba szedtük, de csak szálanként adjuk át!

Az örült ház

Őrült ház

A Vietnámban található Crazy House vendégháza valóban egy furcsa szálloda. Már maga az épület sem konvencionális, semmilyen szabálynak, vagy szokásnak sem kíván megfelelni. Úgy néz ki, mint egy igazi mesebeli kastély, talán leginkább egy hatalmas állathoz, zsiráfhoz, vagy pókhoz hasonlítható. Még rendes ablaka sincs, a Vietnám középső részén fekvő Da Latban található épület azonban múzeumként is látogatható.

A dombtetőn álló örült épületet Hang Nga tervezte és az egyébként szállodaként funkcionál, az ötemeletes csontszürke épület pedig nem is lehetne feltűnőbb a környék sárga betonépületei között. Belül ketrecekben található tyúkok, gyöngytyúkok és színes énekesmadarak, a különleges trópusi fák és a szobákban lévő műalkotások pedig csak még misztikusabbá teszik a helyet. Az igazán örült vendégház ráadásul az egyik legjobb luxus hotel Da Latban, sőt talán egész Vietnámban is. Sok akciójával, az online foglalási lehetőségével, az azonnali visszaigazolással és a legjobb árgaranciájú reggelijével a Crazy House egyszerűen kihagyhatatlan ajánlat.

Az olajfúrótorony hotel

Oil Rig Hotel

Oil Rig Hotel

Az Oil Rig Hotel néhány száz méterre található a malajziai Mabul szigetétől. A 20 hektáros szigetecske mindössze 2-3 méterrel emelkedik ki a tengerből. A sziget körüli 2 négyzetkilométeres zátony és a sekély, mindössze 25-30 méter mély tenger a szigetet igazi búvárparadicsommá teszi.

A tengeri élővilág iránt érdeklődők számára is zarándokhely a sziget, ahol többek között színpompás tintahalakkal, kék-gyűrűs polipokkal, kalmárokkal, gébfélékkel, garnélarákokkal és skorpió halakkal is találkozhatunk. Így nem csoda, hogy a szigeten hat szálláshely is található, az egyik közöttük pedig a szigettől 500 méterre egy kiszuperált olajfúrótornyon épült Oil Rig Hotel. Az érintetlen természet és az ősi módszerekkel halászó lakosság is igazi turistaparadicsommá teszi a helyet.

A Queen Elizabeth Hotel

Queen Elizabeth Hotel Kanagawában

Queen Elizabeth Hotel Kanagawában

A Kanagawában található Queen Elizabeth Hotel is igen különös hely, a hajót formázó szálloda ugyanis a szárazföldön épült fel. Japánban nagyon sok furcsa szálloda és szálloda típus is található. A szigetországban ugyanis nagyon kedvelik az úgynevezett „szerelem szállókat”, ahol a szobákat egy órára is ki lehet bérelni. Ezek a szállók ideális helyek a párok, vagy a világtól gyorsan elmenekülni vágyók számára. A szobák berendezése fantáziadús, néha egyenesen perverz, vagy bizarr. Ezen hotelek közül a Tokió közelében található Queen Elizabeth Hotel az egyik legnépszerűbb.

Queen Elizabeth Hotel KanagawábanA szálloda a Queen Elizabeth luxushajót mintázná, míg a rózsaszín és piros festésével a Titanic film szerelmi szálára szeretne utalni. A szobák legtöbbje pedig valamilyen „tengerészeti” téma szerint lett berendezve.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Már ”buborékszánból” is csodálhatjuk a sarki fényt • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «