fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Wembley új arca

0

Valószínűleg mindenki tisztában van a körszínpad ősrégi fogalmával: ez az, amikor a színpadot minden oldalról körülveszi a közönség. London legújabb Wembley színháza pontosan így néz ki, a nézők 360 fokban ülik körbe a forgatható játékteret.

A színházat leginkább úgy lehetne jellemezni, mint a „most éppen kialakuló Wembley városkép egyik legelső kulturális intervenciója”, s létrejötte pedig két tényező együttes hatásának köszönhető. Egyik az, hogy egy holland színtársulat, az Imagine Nation épp játszóhelyet keresett Londonban, a másik pedig Wembley maga is újjászületik per pillanat, legfőképpen kulturális tekintetben.

Wembley Theatre

Wembley eleget tett azoknak a kritériumoknak, melyeket az Imagina Nation támasztott, s végül Flanagan Lawrence tervezhette meg az épületet. A színház egy 0,79 hektárnyi területen helyezkedik majd el, azonban csak ideiglenesen, hisz a tervek szerint 10 év múlva lebontják, és máshová költöztetik majd.

Wembley Theatre

A szerkezet úgy van megtervezve, hogy ne kelljen sokat vesződni vele, pikk-pakk fel lehessen építeni és már működhet is egyfajta kulturális gócpontként. Acélkeretes szerkezetű lesz majd, 7,5 méteres ívekkel.

Wembley Theatre

Az épület két különálló egységből áll majd, az egyik, az 1760 négyzetméteres előcsarnok, itt kap helyet a bár, a ruhatár, a jegypénztár és egy étterem is. A felső 4500 négyzetméternyi terület, itt a színpad és a nézőtér, a díszlettár és az öltözők lesznek.

Wembley Theatre

A ház befogadóképessége 1300 fő, a társulat a saját StageAround színpadtechnikáját fogja alkalmazni, mely lehetővé teszi, hogy ne csak a színpadot hanem a közönséget is forgassák, hogy a díszletet minden oldalról megszemlélhessék.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «