Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Westfalia Amudsenje

0

A Westfalia megérdemelten a világ egyik legjobban ismert kempingteherautó gyártója, de ez az elismertség elsősorban az autópályára tervezett VW buszoknak köszönhető, és nem annyira a sárban, sziklákon átgázoló off-road kempingjárműveknek. Arra a célra inkább olyan márkáktól választ az ember, mint a Sportsmobile vagy a Trakka.

Westfalia Amundsen

De ahogy az offroad felfedező teherautók szegmense egyre kelendőbbé válik, és még olyan márkák is belevágnak, mint a Winnebago, a Westfalia is saját offroad kempingautóval rukkolt elő, az Amundsen 540D Offroaddal. ez az a Westy, amire szükséged van ahhoz, hogy bármilyen úti- és terepakadályt leküzdj, ami közéd és az úticélod közé áll.

Westfalia Amundsen
A Westfalia tényleg nagyon odatette magát 2018-ban. Nemsokkal azután, hogy bemutatták a teljesen új Nissan Michelangelot és a megnyújtott Ford Nuggetet, volt idejük létrehozni egy offroad csomagot a Fiat Ducaton alapuló Amundsen kempingautójuk köré. A cég elismeri, hogy míg számos 4WD kempingautó van a kínálatukban, hagyományosan nem offroad specialisták.

Westfalia Amundsen

Ugyanakkor folyamatosan szemmel tartották a piac sárosabb részét, és a németországi Abenteuer und Allrad (Adventure and All Wheel) show-n is részt vettek, ahol a világ legextrémebb offroad motorgyártói is részt vettek.
A Westfalia lábujjhegyen belépett az offroad kempingautók piacára az Amundsen 540D Offroaddal, ezzel egy jól kidolgozott offroad csomagot kínálnak a vásárlóknak anélkül, hogy túl extrém vagy réteg irányba mentek volna el. A hátsó differenciálzárral és emelt alváz egyértelműen az 540D Offroad előnyére szolgál.

 

A terepkörülményekre tervezett gumik a BFGoodrichtől, a kiegészítővilágítás és a Thule tetőcsomagtartó egy sportosabb, minden úton használható megjelenést kölcsönöznek az autónak, miközben változatossággal és hasznos adottságokkal ruházza fel. Az Amundsen hátulján van egy biciklitartó és egy létra, hogy könnyen meg lehessen közelíteni a tetőt. A vásárlók olyan extrákkal egészíthetik ki az autót, mint a sítároló, így egy egész évben használható járművet kapnak a tulajdonosok.

Westfalia Amundsen
Akárcsak a Winnebago Rebel, az Amundsen Offroad kitűnő választás aktív kalandoroknak, akik bicikliket, kajakokat, mászófelszerelést vagy más sporteszközöket akarnak szállítani a vadonba és a vadonból, anélkül, hogy aggódniuk kéne, hogy nehéz lesz elérni őket. Ráadásul akár egy vagy több éjszakát is el tudnak tölteni a járgányban.

Westfalia Amundsen
Az Offroad belseje megegyezik a már meglévő Amundsen 540D-vel, és kényelmes lakóegységeket kínál az 5,413 mm hosszú Ducato. A járműben van egy kinyitható ágy hátul, fürdőszoba zuhanyzóval, mosdókagylóval és WC-vel, valamint a konyhában tolóajtón belül kettős égő kályha, 65 literes kompresszor hűtő és mosogató. Az étkezőasztal egy harmadik alvóalkalmatossággá alakítható át.

Westfalia Amundsen
A járműben 95-Ah elem, LED világítás, Truma Combi bojler, 100 literes friss- és használt víztartályok vannak. A flexibilis csomagtérben például biciklit vagy más felszerelést lehet szállítani.

Westfalia Amundsen
A Westfalia múlt hónapban jelentette be az Amundsen 540D Offroadot, valamint a 23,150 euróért külön is megvásárolható offroad egységeket. A teljes Amundsen 540D ára 41,990 euróról indul, amiért a vásárló 113 lóerőt, 2 literes MultiJet motort kap, a teljes egységért pedig akár 65 ezer eurót is elkérhetnek.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «