A WWF “Élő ázsiai erdő projektjét” támogatja a Toyota

0

A WWF és a Toyota ötéves együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a világ fenntartható működésre történő átállásának felgyorsítása. Az együttműködés révén a szervezetek együttes erővel támogathatják a biodiverzitás fenntartását, erősíthetik a nagyközönség környezetvédelmi tudatosságát, és felgyorsíthatják a nulla szénkibocsátású társadalom megvalósítását.

Toyota & WWF együttműködés

A Toyota a legelső autógyártó vállalat, egyben a legelső japán cég, amely globális vállalati együttműködési megállapodást kötött a WWF-el. A szerződés 2016. július elsejével lépett hatályba. Az együttműködés részeként a Toyota támogatást biztosít az „Élő ázsiai erdő projektnek”, amely már meglévő és tervbe vett WWF lépéseken keresztül igyekszik megőrizni Dél-kelet Ázsia trópusi esőerdőit és élővilágát.

Toyota & WWF együttműködés

A projekt WWF által kiemelt lokációként kezelt Borneón (Kalimantan) és az indonéziai Szumátrán zajlik majd. A jövőben azonban kiterjesztik a tágabb értelemben vett Mekong-térségre.

Toyota & WWF együttműködés

A japán autógyártó 2016 során egymillió dollárt adományoz az Élő ázsiai erdő projektnek, és összesen öt éven át biztosít támogatást a programnak. A támogatás a Toyota 2050-es Környezetvédelmi kihívásának megvalósítására irányuló törekvéseket is elősegíti: a program célja, hogy nullára csökkentsék a Toyota környezetvédelmi lábnyomát, miközben a globális környezetvédelmi problémákat szem előtt tartva értéket állítanak elő, és a társadalom számára hasznos tevékenységeket folytatnak.

Az Élő ázsiai erdő projekt konkrétan a hat megoldandó feladat közül egyre, a természettel harmóniában létező társadalom jövőbeli megvalósítására igyekszik megoldást találni. A várakozások szerint nőni fog a természetes kaucsuk (az autóipari abroncsok elsődleges nyersanyaga) iránti kereslet, így az együttműködő felek tisztában vannak azzal, hogy az erdőségek ökoszisztémáinak megőrzéséhez a természetes kaucsuk fenntartható termelésére és felhasználására van szükség.

Toyota & WWF együttműködés

Az együttműködés során a WWF és a Toyota együttes erővel igyekeznek megvalósítani a nulla szénkibocsátású társadalom álmát. Annak érdekében, hogy a Toyota 2050-es környezetvédelmi kihívásában megfogalmazott zéró CO2-kibocsátási célt elérhesse, a márka már csatlakozott ahhoz a Tudomány alapú célok (Science Based Targets) kezdeményezéshez, amely a vállalatoknak nyújt segítséget a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Toyota & WWF együttműködés

„Az együttműködés egyik izgalmas következménye lehet, hogy segítségével megerősíthetjük a kalimantani és szumátrai esőerdők ökoszisztémájának fenntartására irányuló erőfeszítéseinket. Ezek az erdőségek súlyosan veszélyeztetett fajok fontos élőhelyei, és a természeti erőforrások fenntartható kezelésének alapvető tesztterülete.i” – emeli ki Arnold Sitompul, a WWF Indonézia természetvédelmi igazgatója.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «