Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Zagato család

0

Az Aston Martin először a “Vanquish Zagato Volante-t” mutatta be, majd megerősítést nyert, hogy a ” Vanquish Zagato Speedster” mellett egy látványos ” Vanquish Zagato Shooting Brake” modell gyártása is megkezdődik.

Aston Martin Zagato csaád

Az Aston Martin ‘Speedster’ és a ‘Shooting Brake’ modellek a ‘Vanquish Zagato’ család két végletét képviselik. Az előbbi kompromisszumok és tető nélküli kialakítása a nagy teljesítményű, nyitott sportkocsik nyers izgalmát hordozza magában.

Aston Martin Zagato csaád

A “Speedster” designjának egyik legvakmerőbb elemei az ülésekből felfelé áramló domborulatok, amelyek a Zagato jellegzetes “dupla buborék” tetejét alkotják. Minden karosszériaelem szénszálas anyagból készült, míg az Aston Martin vulkanizált “penge” hátsó lámpái és a Zagato 3D “Z” motívumok az elülső rácsban és a hátsó szellőzőnyílásokon, továbbviszik a gyártótól megszokott stílusjegyeket.

Aston Martin Zagato csaád
A “Shooting Brake” verzió szigorúan kétüléses, de egyedi és praktikus GT-ként van kialakítva. A koncepció vázlatának kiterjesztett teteje az ikonikus Zagato “kettős buborék”formáját veszi fel, ami üvegből készült, hogy kellő mennyiségű fény áradjon a pilótafülkébe.

Aston Martin Zagato csaád

A szoborszerű tető egy automata csomagtartóban csúcsosodik, amely egy fényűzően díszített hátsó utastérre nyílik, amihez egyedi raktér társul.

 

Halszálkás karbon vázzal, eloxált bronz forgóvezérléssel, kiterjedt “Z” motívummal és teljesen anilin bőrkárpitozással, a Shooting Brake a Coupé, a Volante és a “Speedster” tökéletes társa.

Aston Martin Zagato csaád
Az Aston Martin vezető tervezője, Marek Reichman megjegyezte: “Még nem adtuk ki a Zagato modelleket családként, legalábbis nem ilyen módon, de az ötlet nem precedens nélküli.

Aston Martin Zagato csaád

Ott van például a DB7 Zagato és DB AR1, vagy a V8 Zagato Coupé és a Volante. Egyszerűen csak pár lépéssel tovább mentünk. Sorozatokat alkotunk, jövőbeli versenyautókat.

 

Világszerte csak 325 gépjármű készült, ebből 99 Coupé, 99 Volante, 28 Speedster és 99 Shooting Brake – még mindig ritkaságszámba megy”.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «