Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A zene szobra

0

Martin Molin művész az elmúlt 14 hónapját azzal töltötte, hogy megalkossa a zene márvány szobrát, egy különleges zenegépet, amely leginkább egy hatalmas szövőszékhez, vagy nyomdagéphez hasonlít és igazán érdekes dallamokat játszik.

A zene márvány gépezete préselt nyírfa lemezekből és a hangzásért felelős 2000 fém golyóból áll, a fém golyók egy fém felületre hullnak le, majd a masina tölcsérek segítségével összegyűjti azokat, hogy új körforgásba kezdve ismét hangod adjanak.

Martin Molin zeneszobra

Mielőtt a művész hangot csikarna ki a gépből egy hajtókar segítségével mozgásba kell azt lendítenie, majd amikor a lendkerék mozgásba jön egy bonyolult fogaskerék és szíjrendszeren keresztül a fém golyók a megfelelő helyre potyogva dallamot teremtenek a káoszból.

 

A szerkezet oldalán álló karok segítségével pedig a hangzást tudja változtatni a művész, így a cintányér, vagy a basszusgitár hangja is utánozható.

A szövőszék orgona bonyolultságát jól mutatja, hogy a fura gépezet összesen 3000 alkatrészből áll.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «