Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A zsaru órája

0

A San Franciscó-i zsaru című filmet 50 évvel ezelőtt mutatták be az Egyesült Államokban. Az ikonikus thriller főszereplője Steve McQueen volt.

Bullitt 50

Az 50. évforduló alkalmából a ‘Drive Toward a Cure’ nevű nonprofit alapítvány, ami a Parkinson kóros betegeket segíti, összeállt a BRM óragyártó céggel, és egy egyedülálló karórát alkotott meg. Az órát egy 1968-as évjáratú Bullitt Mustang GT 390 inspirált, ami a film egyik üldözős jelentében szerepelt.

Bullitt 50

Deb Pollack, a nonprofit szervezet alapítója a filmben főszereplő Steve McQueen kapcsán arról beszélt, hogy az üldözős jelenet az egyik leghíresebb mozanattá vált a filmtörténetben. A sötétzöld járgány inspirálta Nicolas Hunziker tervezőt az óra megalkotására. Az óra háza egyetlen darab alumíniumból álló 46 mm-es darab, előlapja és hátlapja pedig zafírkristályból készült. A kézzel festett számlappal rendelkező óra ára több, mint 35 ezer dollártól kezdődik.

A filmben szereplő eredeti jármű egyébként egy nashville-i gyűjtő, Sean Kiernan tulajdonában áll. A teljes bevételt a Michael J. Fox Alapítványnak ajánlották fel, ami egy Parkinson kóros betegeket támogató alapítvány.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «