Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A MAN bemutatta a 4X4 lakóautó koncepcióját

0

Begurult a Volkswagen Csoport kemping lakóautójának legújabb generációja. A Volkswagen teherautókért, buszokért és motorokért felelős részlege, a MAN tavaly a könnyű járművek piacára is belépett a VW Crafter ikertestvérével, a TGE-vel.

MAN TGE

Míg ez a jármű ugyanannak a célcsoportnak készült, mint akik a MAN nehéz teherautóit is használja, a cég a kikapcsolódáshoz használt járművek piacával kacérkodik legújabb lakóautó koncepciójával.

MAN TGE
A MAN egyértelműen nem idegen a négykeréken guruló házak világában. A cég majdnem egy évszázaddal ezelőtt mutatta be első „hétvégi” autóját. Teherautóit szintén a világ legnagyobb, legvadabb guruló otthonaiként használták, köztük például az Unicat Md77h 6×6-t is.
A kempingautók ugyanakkor egy teljesen más kategóriába tartoznak. Míg a MAN-nak rengeteg tapasztalta van a haszongépjárművek terén, a lakókócsi piac új terep volt nekik, amikor tavaly áprilisban elkezdték gyártani a TGE-t. Ez a modell lett a „teherautó a lakókocsik között”, amely munkafelszerelés szállítására is kiválóan alkalmas.

MAN TGE
Ezen az úton haladtak tovább a MAN-nál a Bus Modifications Center (BMC) tervezői, amikor két új lakóautó koncepciót is bemutattak februárban a CMT show-n. Egy kétfunkciós járművet képzeltek el, ahol rakományt is lehet tárolni, miközben a munkásoknak is szállást biztosít éjszakára. A koncepciók egyelőre inkább csak azt mutatják be, hogy mire képes a márka, mintsem gyártásra kész elképzelések lennének.

MAN TGE
Emellett ízért mindkét modell elég jól néz ki. A tervezésnél mindkét esetben észben tartották az off-road teljesítményt, így mindkét változat 4×4-es, hasmagasságát felemelték, és széles off-road terepgumikat kapott. Mindkettőt egy 174 lóerős, 2 literes dízel motor hajtja, és a magasított tetejű standard tengelytávolságú TGE az alapja.

MAN TGE
A fehér modell a zebracsíkos ragasztással a klasszikusabb lakóautó elrendezést követi, két fő fér el benne, felemelhető a teteje, helyet kapott benne egy konyhablokk, sínre szerelt hátsó ülés, mosdó és egy ágy hátul. Ez egy főállású világjáró beépített bútorelemekkel olyan embereknek (vagy cégeknek), akiknek állandó jelleggel elfér a garázsában egy guruló otthon.

MAN TGE
A kék változat sokkal rugalmasabb elrendezést követ, újraértelmezve a moduláris mindennapi/hétvégi lakóautó fogalmát, ami olyan népszerű lett az elmúlt években. Ez a modell tökéletes a munkába autózáshoz és a hétvégi kirándulásokhoz is. A könnyebb bútorok eltávolíthatók, így a csomagtér felszabadítható hétköznap a rakomány számára, vagy a hétvégre, ha nagyobb eszközök, biciklik, hőlégballonok szállítását igényelni a program.

MAN TGE
„Szerettük volna bemutatni a szakértelmünket és tapasztalatunkat a járművek individualizációjában, amelyek mindenekelőtt a klasszikus B2B üzletágban a kereskedelmi ügyfelek elvárásai szerint kialakított modellek módosításán alapulnak ” – mondta Heinz Kiess, a BMC senior sales és marketing managere, amikor bemutatták a TGE 4×4-t.

MAN TGE

Mindenesetre az biztos, hogy a közeljövőben ezek a modellek nem fognak feltűnni a MAN kereskedésekben.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «