A Quantum csendje

1

Ha azt hiszed, hogy a luxushajóval való cirkálás nem igazán high-tech módja az utazásnak, akkor a Royal Caribbean legújabb luxushajója, a Quantum of the Seas láttán azonban bizony át kell gondolnod a modern üdülés fogalmát.

A 347 méter hosszú, 41 méter széles, 22 csomós (40 km/órás) sebességre képes hajót novemberben mutatták be. A hajó 16 fedélzetén 4 160 utas számára van hely, akik kényelméért 1 500 fős személyzet és két koktélkeverő robot a felelős.
A felhőtlen nyaralás elengedhetetlen feltétele a finom koktél, a Bionic Bar robotjaiban pedig nem fogunk csalódni. A vendégek tableten adhatják le a megrendeléseiket, majd az elhelyezett óriáskivetítőkön láthatják, hogy mennyi időt is kell várniuk a hűsítő italuk elkészültéig, illetve válogathatnak is a különböző finom koktélok között, ahol olyan érdekes, egzotikus italokkal is találkozhatnak a klasszikus Long Island Iced Teas és a Cosmopolitans mellett, mint például a Bionic Blast.

Bionic bár

Bionic bár- koktél keverő robotok

A robotok ráadásul az egyéni igényeket is képesek kielégíteni, így a koktél lehetőségek száma szinte végtelen. Az elektronikus rendszer szoftvere pedig a nap legnépszerűbb megrendeléseit is mutatja, így adva tanácsot a bizonytalan szomjazóknak. A robotok pedig a 6 mágneses futószalagon óránként 120 koktél előállítására képesek.

Az ügyes kezű robot mixereket a robotikával foglalkozó olasz Makr Shakr vállalat készítette, akiknek az első mixer robotjuk tavaly mutatkozott be a Google San Franciscoi központjában. De vajon mennyivel is hatékonyabb egy robot mixer egy tapasztalt mixernél? Carlo Ratti a Makr Shakr táralapítója szerint nem egyszerűen csak a robot mixerek gyorsasága a fő előnye a Bionic Bárúknak.

„Azt hiszem a lényeg az emberi döntés kiterjesztése” – nyilatkozta Ratti. „Ha azt akarjuk, akkor a robot csupán a karunk kiterjesztése, így tulajdonképpen mi vagyunk a bármixer.”
A finom italok mellett a hajó a kulináris élvezetek hódolói számára is ideális terep a 18 éttermével, amik között olyan éttermek is találhatóak, mint például a brit sztárséf, Jamie Oliver legújabb olasz étterme, vagy a Csodaország (Wonderland), ahol az ételek mellett a Tim Burton szerű állom dekoráció miatt is érdemes betérni.
A finom ételek és italok után pedig a Quantum of the Seas high-tech játékait is kipróbálhatjuk. Például a North Start, ami egy üvegkapszula, amiben egyszerre egy tucat embernek van lehetősége arra, hogy majd 100 méterrel az óceán felet, egy 15 perces „utazás” keretében körkörös kilátást kapjon az alatta elterülő óceánról.

Üvegkapszula

Aztán ott van még a RipCord, ami egy ejtőernyőugrás szimulátor, így a földön, akarom mondani egy hajón, biztonságos körülmények között próbálhatjuk kis azt, hogy milyen is az ejtőernyőzés.

A hajón ezen kívül van még sziklamászó fal, szörf szimulátor, de dodzsem pálya is. Ezek után már világos, hogy miért került nyolc évbe a hajó megtervezése, és öt évbe annak a megépítése.
„Az egyedisége miatt a Quantum kitörölhetetlen élményt hagy a vendégekben, de az igazi erőssége az dizájn, az ahogyan integráltuk a kényelmet és az izgalmas tapasztalatokat” – mesélte Richard D. Fain a Royal Caribbean elnök vezérigazgatója.

SaePlex

Ráadásul a szórakozás mellett a vendégek az út alatt a világgal is kapcsolatban maradhatnak, a Royal Caribbean és az O3b műholdas hálózat együttműködésének köszönhetően ugyanis a hajó egyedülálló internetes sávszélességet biztosít. A gondtalan Skype-nak és a videó le, illetve feltöltésnek így nem szab gátat, hogy éppen merre is jár a hajónk.

Quantum

A csodáknak ezzel még nincs vége, ugyanis a hajó 375 szobájának mindegyike rendelkezik egy virtuális balkonnal, ami a külső környezetet mutatja valós időben. E mellett talán az már igazán mellékes, hogy a szobák alapterülete 9 százalékkal nagyobb, mint amit a hasonló hajókon megszokhatunk. A festmények, a különleges szőnyegek és kárpitok, valamint a funky bútorok pedig csak még tovább emelik az összhatást.

A hajón az éjszakák is kellemesen telnek köszönhetően az 540 vendég befogadására alkalmas Two70 teremnek, ami a nevét onnan kapta, hogy az üvegfalaknak köszönhetően 270 fokos panoráma nyílik a tengerre. A csendesebb kikapcsolódásra vágyók azonban a hajó kaszinóját, vagy könyvtárát is választhatják. Az új luxus óceánjáró iránt nagy az érdeklődés, de nem kell kétségbeesni, ha lemaradnánk róla, mert 2015. áprilisában Quantum of the Seas testvérhajója, az Anthem is megkezdi útját a tengeren.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A világ legnagyobb hajói

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «