Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A vintage motoros Grace jacht históriája

0

Aristoteles Onassis 1953-ban esküvői ajándékként adta a 147 láb hosszú jachtot III. Rainer monacói hercegnek és Grace monacói hercegnőnek. A Deo Juvente II a nászútján szállította a párt Szardínia és Korzika partjai mellett. Ez a romantikus kiruccanás azonban csak egy kis szelet a jármű történetéből.

Grace jacht

A Deo Juvente II eredetileg Franco-Argentinean Jacques “Santiago” Soulas tulajdonában állt, és 1928-ban a Camper & Nicholsons cég gyártotta. Soulas lánya után Monica-nak nevezte el a hajót. Négy évvel később a Soulas család eladta a jachtot, amely aztán többször gazdát cserélt, mielőtt 1939-ben megvásárolta a Brit Királyi Tengerészet.

Grace jacht
A hadseregben töltött évei alatt a jachtot – mely a Rion neve viselte ekkor – megfosztották finom díszeitől, megerősítették, és egy 12 kilós gyorstüzelő puskával, illetve a híd mellett egy pár 40 mm-es Oerlikonnal szerelték fel.

Grace jacht

A II. világháború után a hajót leszerelték, és visszaküldték a Camper & Nicholsons-nak, hogy visszaállítsák régi pompáját. Aristoteles Onassis 1951-ben vásárolta meg a Noir-t, és Arionnak nevezte el. A jármű a charter flottájának része volt pár évig, míg Rainer hercegnek és Grace hercegnőnek ajándékozta azt, akik 1958-ig élvezték az ajándékot.

Grace jacht
A járművet ezután többször eladták és megvették, miközben a Karib térségbe és az Egyesült Államok keleti partjáig is elhajózott. 2007-ben a Quasar Expeditions vásárolta meg a jachtot, hogy a Galápagoson funkcionáljon charter hajóként, nevét pedig Grace-re változtatták.

Grace jacht

„Gazdag története, egyedi karaktere és klasszikus stílusa miatt vette meg vállalatunk a jachtot. Tudtuk, hogy egészen új élmény lesz ennek a hajónak a fedélzetén felfedezni Galápagost, olyan, amit egyetlen másik hajó sem képes megadni” – mondja Eduardo Diez Jr., a Quasar Expeditions kereskedelmi igazgatója. „Talán ez most az egyik leginkább áhított termék a szigetvilágban.”

Grace jacht

A jachtot októberben indították ismét útra, és két különböző útvonalon járja be a Galápagos szigeteket. Szezonban a hajó bérleti díja 127,000 dollár, amiért a személyzet mellett a kilenc kabinban 18 vendég fér el hét éjszakára; a deluxe lakosztály 6,600 dollár egy főre, míg az újonnan felújított Grace Kelly lakosztályért 8,900 dollárt fel fizetni fejenként.

Grace jacht

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «