Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Adam, a diákbringa

0

Négy fiatal tervező John Kock, Niels Caris, Coline Jarry és Stijn Kroeze egy érdekes elektromos kerékpárral készült a tavaszi Amszterdami Mobilitás kiállításra, egy olyan bringát terveztek, amit elsősorban a diákok igényeire szabtak.

A felhasználó központú tervezés eredménye az Adam, amit jó „hajtani”, nagyon alkalmazkodó és tökéletesen illik a diákok 24 órás életmódjához.
Amszterdam kétségkívül a kerékpározás fővárosa, a kétkerekűek pedig minden korcsoportban népszerűek.

Adam ebike

A tervező gárda így kamerákkal felszerelkezve figyelte a város forgalmát, majd arra a következtetésre jutott, hogy a különböző csoportok (ingázók, iskolások, diákok, családok, idősek és turisták) kerékpár típusai és azok felszereltsége (csomagtartó stb.) között jelentős különbségek vannak.

Adam ebike

Az elektromos kerékpárok használatában is nagy különbségeket tapasztaltak, az villanyos kerékpárok ugyanis elsősorban az idősebb korosztályban voltak népszerűek, de az ingázók és a terepezést kedvelők között is akadnak már szép számmal hódolók.

Adam ebike

A diákok között azonban szinte alig akadtak elektromos kerékpárt használók, ezért elhatározták, hogy egy olyan terveznek, ami elsősorban az ő élethelyzetükre lett kifejlesztve.
A dizájn csapat szerint a diákok számára kifejlesztendő elektromos kerékpárnál a legfontosabb szempont az, hogy miközben alkalmas a napi iskolai ingázásra elegendő szállítási kapacitással is rendelkeznie kell.

Adam ebike

Délután persze a barátokkal való lógásra is alkalmasnak kell lenni, itt ugye egy-két zene is jól jönne, valamit hetente kétszer, háromszor egy kis éjszakai kimaradásnak sem szabad gondot okoznia.

Adam ebike

A megszülető Adam (ami Amszterdam nevére utal) egy egy sebességes, elektromos kerékpár, ahol az elektromos motor az első kerék hajtásába segít be. A tervezők az akkumulátor csomagot a kerékpár kormányára szerelték, ahol helyet kapott még egy kis színes navigációs kijelző is. Az akkumulátor csomag egyébként eltávolítható a kerékpárról, és az bárhol hordozható többfunkciós hangszóróként használható.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «