fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Adidast óceánszemétből?

0

A COP21 klímakonferencián az Adidas és a Parley For The Oceans nevű természetvédő szervezet közösen mutatta meg, hogyan is kellene az iparnak újragondolnia önmagát és megállítani az óceán műanyag szennyezettségét. Kezdetnek egy innovatív cipő tervével álltak elő, melynek a talpát óceán-hulladékból nyomtatta egy 3D-s nyomtató.

„A világ vezetői megállapodnak egy csomó mindenben, ez csodás, de nekünk senki ne mondja meg, hogyan tegyünk jót” – mondja Eric Liedtke az Adidas igazgatótanácsának azon tagja, aki a márkákért felelős. „Az iparág nem várhat tovább utasítgatásokra.

Adidas tanulmánycipő

A Parley For The Oceans hálózatával közösen elhatároztunk, hogy a tettek mezejére lépünk és létrehoztunk újrahasznosított szemétből készült egy anyagot a sportolók számára. Az óceán műanyagszemetéből nyomtatott cipőtalp azt képviseli, hogyan adhatunk az iparágnak új, követendő mintákat. Szeretnénk az összes részvevőt magunk mellett tudni és újrahasznosított termékekkel megoldani globális problémáinkat.”

Adidas tanulmánycipő

A tanulmánycipő felső része az óceánból származó műanyag felhasználásával készült, és a 3D nyomtatott talpa pedig újrahasznosított poliészterből és eresztő hálóból.
„2015 a mi évünk és az óceán éve: a mozgalom sikeresen összehozta a szakértőket a Cop21-re” – mondta Cry Cyrill Gutsch, a Parley for The Oceans alapítója. „A víz alatti élővilág védelme az ENSZ 14. legfontosabb fejlesztési céljává vált. A helyi politikai jószándék keretei között ez a legmegfelelőbb pillanat, hogy mozgásba hozzuk a világot.

Adidas tanulmánycipő

Ezért a Parley Párizsban mindent megtesz azért, hogy korszerűsítse az emberek tudását, megossza az elképzeléseit, finomra hangolja a stratégiákat, ötleteljünk, s együttműködéseket hozzunk tető alá, hogy végre beindítsuk a változást. Tényleg nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Adidas támogat minket ebben és megmutatja a világnak, hogyan kell konkrét lépéseket tenni a jó irányba!”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «