Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ágyúkkal a szmoggal szemben

0

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Kínába folyamatosan importálják a friss, hegyi levegőt Kanadából. Most megmutatjuk azt is, hogyan próbálják legyőzni a hatalmas szmogot – ágyúk bevetésével.

Az már teljesen nyilvánvaló mindenki számára, hogy Kína hatalmas problémával küzd. A szmog és a levegőben szálló porszemek egyre veszélyesebbek az emberek egészségére nézve.

Szmogágyú Kínában

Nem csoda hát, hogy egyre hevesebben próbálják az illetékeseket rávenni arra, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében. A legújabb, kiegészítő jellegű megoldás ágyúk képében érkezett meg.

"Szmogágyú" Kínában

De nem is akármilyen ágyúkról van itt szó. A segítségükkel – és persze némi víz felhasználásával – vízködöt képeznek és spriccelnek szanaszét a levegőbe.

Szmogágyú Kínában

 

Hogy ez miért is lehet hatásos? Hát azért, mert a levegőbe lőtt parányi vízrészecskék megkötik a porszemeket és a szmogot. Ezzel próbálják meg egy kicsit szűrni a levegőt, hogy a légzőszervi megbetegedéseknek elejét vegyék.

Természetesen meg kell jegyezzük, hogy ez önmagában közel sem oldja meg a problémát. Ez a lépés egyáltalán nem elégséges, csupán időleges, kiegészítő kezelésként fogató fel.

Az ágyúk egyébként vagy „helyhez kötöttek”, tehát nem mozdíthatóak vagy mobilisak. Az utóbbiak egy kamionhoz rögzítve hordozhatóak körbe a városban. Persze sokkal drágábbak is (92.000 $), mint a „mozdíthatatlan” változat (12.000 $). Te mit gondolsz, képes lesz a kínai vezetés megoldani a kialakult helyzetet? Kommentben várjuk a véleményed.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «