fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ahol a vitorlázás szenvedély: New York Yacht Club

0

New York az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb és az amerikai kontinens negyedik legnépesebb városa, az országon belül és világviszonylatban is az egyik legjelentősebb politikai, üzleti és kulturális központ. New York sok mindenről híres, példuál itt található a világ egyik legrégebbi és leghíresebb yacht clubja.

A Club hajó belsőt ídézi étterme

A Club hajó belsőt ídézi étterme

A club még a XIX. században alapult. Az ötlet, hogy szükség volna egy helyre, amely összefogja, az akkor még igencsak fontos közlekedési eszköznek is számító hajósokat, John Cox Stevens-től ered, aki maga is hajós volt, hiszen a Hudson folyó mellett nevelkedett.

A gótikus épület tökéletes otthon a XIX. század óta

A gótikus épület tökéletes otthon a XIX. század óta

Testvérével Edvinnel és további 8 barátúkkal 1945-ben alapították meg, a New Yorki kikötőben a yacht clubukat. A társaság 1846. július 15-én költözött be abba a gótikus épületbe, amely a mai napig NYYC székháza. A falakat és termeket immár rengeteg kupa és serleg díszíti a futamgyőztes hajómodellek társaságában. A társaság első győzelmét 1851-ben éppen Cox szerezte a britek által szervezett óceán átszellő versenyen, America elnevezésű yacht-jával.

Serlegek sokaságga

Serlegek sokaságga

A világ egyik legnagyobb presztízsű jacht klubja, a New York Yacht Club azóta is számtalan versenyt szervez és tagjaik ezeken rendszeresen részt is vesznek. Jelenleg az egyik leghíresebb a nagy óceánátkelő viadal, a Rolex Transatlantic Challenge, amelyen a világ leghatalmasabb és leggyorsabb yachtjai szállnak versenybe, a hatalmas múltú versenyen, amely Charlie Barr máig fennálló világrekordjának centenáriumát is ünnepli. A legendás Barr háromszor nyerte meg egységével a legfontosabb vitorlás versenyt, az Amerika-kupát, és az ezeken egyhuzamban aratott kilenc futamgyőzelme szintén százéves világcsúcs lett, amelyet a közelmúltban Russel Coutts döntött meg.

A legnépszerűbb hajó modellek kicsiben

A legnépszerűbb hajó modellek kicsiben

De nemcsak ez tette Barr nevét halhatatlanná, hanem az 1905-ben Atlantic nevű szkúnerével felállított Atlanti-óceán átkelési világcsúcsa is. Tizenkét nap, négy óra, egy perc és tizenkilenc másodperc alatt tette meg az Atlantic az utat New Yorkból a Lizard-fokig száz éve, és bár azóta sok hajó kelt át ennél rövidebb idő alatt az Atlanti-óceánon, de hivatalos verseny keretein belül hidraulikus csörlő nélkül még soha senkinek nem sikerült ezt az eredményt túlszárnyalni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «