fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Airbus ACJ350 – Repülő otthon

0

A Lufthansa új projektjében egy repülő penthouse otthon koncepcióját alkotta meg, melyet egy Airbus ACJ350 fedélzetén képzeltek el a cég mérnökei.

Repülő otthon

A 270 négyzetméteren elterülő luxus otthon azoknak kínál alternatívát az utazásaik során, akik munkájukból vagy életvitelükből kifolyólag rengeteg időt töltenek a levegőben, és a repülőgépeket gyakorlatilag már második otthonuknak érezhetik.

A design-t nemrégiben leplezték le a Nemzeti Üzleti Repülési Szervezet (National Business Aviation Association, NBAA) által szervezett éves konferencián. A cél az volt, hogy olyan otthont alkossanak meg a repülőgép belsejében, ahol komfortos és intim körülmények között utazhatnak a Lufthansa kiemelt ügyfelei.

Repülő otthon
A gép kabinjának első részében egy VIP lakosztály kapott helyet, természetesen privát fürdőszobával, illetve kialakításra került továbbá egy dolgozó helyiség és egy pihenő-relaxációs szoba is. A fedélzet középső részén található a vendégek számára kialakított társalgó helyiség, illetve egy ebédlő rész, ahol 8 fő tud formális körülmények között étkezni a nagyméretű ebédlőasztalnál. Hátrébb található még négy privát vendégszoba, illetve két vendégfürdő.

Repülő otthon
A mennyezeten és a falakon jelenleg szabadalmaztatás alatt álló indirekt lámpatesteket helyeztek el, melyet a Lufthansa a “Living Lining” fantázianévre keresztelt. A fényerőszabályzás és a színhőmérséklet okostelefonos applikáció segítségével vezérelhető.
A konyhában a Lufthansa indukciós technológiájú főzőlapjai kerültek beépítésre, amik rendkívül környezettudatos és energiatakarékos megoldást jelentenek az egészséges és friss ételek elkészítése során.

Repülő otthon
A repülőgép leghátsó részén egy tökéletesen felszerelt wellness részleg lett kialakítva, ahol a vendégek masszázs szolgáltatást, gőzfürdőt és masszázszuhanyt is igénybe vehetnek, így elkerülve a kellemetlen jet laget.

Repülő otthon
Az ACJ350 meghajtásáról két Rolls-Royce Trent turbina gondoskodik, amik közel 20 ezer kilométert is képes megtenni. A gép értéke körülbelül 366 millió dollár, ami nagyjából 100 milliárd forintnak megfelelő összeget jelent – a tetszőlegesen megrendelhető berendezés és design természetesen további extra költségért elérhetőek.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «