fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Alien Nation – ufók a karunkon

0

Ahogy a mechanikus óraszerkezetek egyre inkább divatosabbak lesznek, óriási első és hátsó üvegburkolatokat kapnak a karóráink, hogy belső mechanikus szerkezet is látszódjon kívülről.

HM6 Alien Nation

Most az MB&F ez alapján a trend alapján elkészítette a HM6-os Alien Nation óra prototípusát – a karórát, aminek burkolata gyakorlatilag teljes egészében zafírüvegből készült.

HM6 Alien Nation

A MB&F legújabb limitált HM6 szériája inkább Roswell, mint Rolex. Míg az előző HM6 modell – a Space Pirate – a Captain Future című sci-fi sorozat egyik űrhajójából, a Comet-ből merítette az inspirációt, az Alien Nation-t a modern idők folklór figurái, a kis zöld űrlények ihlették.
Az átlátszó “űrhajószerű” külső alatt a szerkezetben dolgoznak a kis űrlények, míg a kapitány a kormány mögül irányítja az egész rendszert. Minden egyes kis mikróméretű alkatrészt egyesével modellezett és készített el fehéraranyból Olivier Kuhn, ráadásul több, mint 30 óra alatt.

HM6 Alien Nation

A tok maga 12 különálló zafírkristály blokkból épül fel, amiket akár 510 órán keresztül is csiszoltak, hogy pontosan egymáshoz illeszkedjenek. A cég elmondása alapján a legnagyobb nehézséget az anyag törékenysége okozta. Több száz munkaóra veszett kárba az alkatrészek megmunkálás közbeni sérülése miatt.

HM6 Alien Nation

A különálló részek között szigetelés található, ami legfeljebb 30 méterig teszi vízállóvá az órát, továbbá használtak még titániumot is, ami az elemeket rögzíti és egybentartja.
A szerkezet rendkívül exkluzív, ugyanis kifejezetten a HM6-os szériához lett tervezve és legyártva, David Candaux alkatrészekkel és titánium burkolattal, ami megvédi a síkosításra használt olajakat az UV sugárzástól. Az óra 496 különálló részből áll, illetve 68 kis drágakőt tartalmaz.

Csupán négy készült a HM6 Alien Nation modellből, amelyek kék, zöld, türkiz és lilás színekben pompáznak. Az óra világít a sötétben, belül speciális technológiával minden egyes kis alkatrész meg van világítva. Mind a négy óra már elkelt sajnos, ugyanaz a gyűjtő vásárolta meg őket, darabjuk 500.000 dollárba került.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «