Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Álomhajó

0

Az Oceaono 377 láb hosszú Tuhura jachtja a hajógyártás egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásán alapszik.

Tuhura megajacht koncepció

A Tuhura, az Oceaono legújabb, 377 láb hosszú projektje tulajdonképpen egy visszapillantás, mely több ezer évvel régebbre megy vissza a múltba, mint bármelyik másik jacht. A Lobonov Design Studio tervezte a külsejét, amely a polinézek által a Csendes-óceánon használt, fatörzsből kikapart kenuk mintájára készült. A Tuhura egy maori szó, mely felfedezést jelent. Az Oceano projektjét múlt héten mutatta be a Dubai International Boat Show (DIBS) keretein belül Saeed Hareb Őfelsége, aki a Dubai Sports Council főtitkára és a Dubai International Marine Club elnöke.

Tuhura megajacht koncepció
Igor Lobanov, az Oceano tervezője nemrég mutatta be a 361 láb hosszú Jubilee-t és a 280 láb hosszú Amore Verot, melyek mind egy frissítően új megközelítést képviselnek. „A Tuhura egy egyszerű ötlet” – mondja Lobanov. „Arra gondoltunk, hogy egy természetes formát használjunk, hasonlót, mint amit a korai kenuknál is lehet látni, és nagyítsuk azt fel a modern technológia segítségével.” A Tuhura alapvető formája a felfedezés érzetét akarja kelteni.

Tuhura megajacht koncepció
Az olasz építész, Achille Salvagni, akinek legutóbbi munkái a 161 láb hosszú Aurora és a 230 láb hosszú Numptia (mindkettőt a Rossinavi építette) szintén Kelet-Ázsiát és a Csendes-óceáni szigeteket használta inspirációként. Lobanovhoz hasonlóan Salvagni is arról ismert, hogy szeret a jacht tervezés konvencionális határain túllépni, és szokatlan enteriőröket alkotni, melyeket gyakran a finom, puha ívek és szeszélyes dekoráció jellemez. Salvagni úgy gondol az enteriőrre, mint egy „csiszolt tíkfa élőhely” – a padlón, a falakon, a mennyezeten – amelybe beletartoznak a bronz részletek és a tatami szőnyegek.

Tuhura megajacht koncepció

„A Tuhura egy megajacht, mely egy dinamikus tulajdonos számára készült. Mindazonáltal, a béke és a nyugalom időtálló kisugárzása adja a hajó fő jellegét” – mondja Salvagni. „Ez a puhaság és dinamizmus az organikus forma alázatos eleganciájában és érzékiségében is visszatükröződik.”

Tuhura megajacht koncepció

Az Oceano új technológiát is tervezett a Tuhura kőkorszaki formájához. A jacht számos vízszintes ablakkal rendelkezik végig a hajótest mentén, melyek az újfajta üveg technológia miatt apró pontokból áll. A technológia lehetővé teszi, hogy kintről tökéletes kilátás nyílik, míg kintről nem lehet az ablakot megkülönböztetni a hajó többi részétől, mivel a színek teljesen egyformák. A felső szuperstruktúra sima üvegpanelekből áll, ami tökéletes megjelenést eredményez.

Tuhura megajacht koncepció

A Tuhura emellett egy lépéssel a jövőbe tolja az „okos hajó” elképzelését. A tipikus iPad kontroll helyett a jacht IT rendszere automatikusan “ki fogja találni” például a tulajdonosok és a vendégek zenei ízlését, vagy a kívánt szobahőmérsékletet. Emellett lesz egy 360-fokos high-tech szoba, ami interaktív dizájnt és érintőképernyőket foglal magába, amely túlmutat minden jelenleg vízen lévő szuperjacht IT kapacitásán.

Tuhura megajacht koncepció
A Tuhura mérete 262 és 394 láb között lehet, a jövőbeli tulajdonos igényeitől függően. A BMT Nigel Gee, a Tuhura építéséért felelős angol cég elmondása szerint a hajótest természetesen hatékony a kenuforma egyszerűségének köszönhetően. „Alacsony az ellenállása, jól hajózható és kiválóan lehet vele manőverezni” – mondja James Roy, a BMT jachttervezési igazgatója.

Tuhura megajacht koncepció

Az angol cég egy hibrid Azipod ellentétes forgatású meghajtó rendszer mellett döntött, mely egy hatékony, jelenleg nagyon népszerű megoldás a nagyméretű kereskedelmi járműveknél. „Van egyfajta szinergia a kenu formájú hajótest hatékonysága és a meghajtó között, amely egy olyan jachtot eredményez, amely egy egyszerű hajótestet egy fejlett meghajtó rendszerrel ötvöz” – mondja Roy. A Tuhura top sebessége 18 csomó lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «