Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Aludj a halakkal!

0

Habár kétségkívül roppant szexi, ideje újragondolni a víz fölötti villákat. Nagyjából fél évszázaddal ezelőtt debütált ez a formáció, ami mára a luxusüdülők alapeleme lett Tahititól Mexikón át egészen Dubaig.

Muraka

Azért egyértelmű, hogy ez a szálláshely típus egy jó darabig nem fog eltűnni, egyre extrább megoldásokkal állnak elő a tulajdonosok, köztük például szaunával felszerelt wellness szobákkal és komoly kilátással rendelkező kádakkal. Ennek az újfajta megközelítésnek az egyik élharcosa a Conrad, amely egyrészt felfelé bővíti meg a szálláshelyeit (a vendéglátóipari csoport tavaly mutatta be első kétemeletes víz feletti villáját Bora Borán), és sokkal meglepőbb módon, lefelé is.

Muraka
A világ első víz alatti villája a Conrad Maldives Rangali Islands-nél fog nyílni az év végén –a 15 millió dolláros kutatási beruházás lezárását jeleni, aminek eredményeképp a vendégek szó szerint a halakkal aludhatnak majd. Az új tengeri rezidenciát, név szerint a Muraka-t (jelentése korall Maldív nyelven), MJ Murphy, az új-zélandi akvárium technológiával foglalkozó cég készítette, és nagyjából 16 láb mélyen fog a homokban és korallzátonyban fészkelni az Indiai Óceán türkizkék vízfelszíne alatt.

Muraka

A villa teteje egy domború kupola – ami hasonlít a tulajdonos tengeralatti éttermének, az Ithaa-hoz, ami szintén világelső volt 2005-ben -, amely lehetővé teszi, hogy a vendégek a vízi életet csodálják a kényelmes ágyukból. A nappali és a fürdőszoba szintén a víz alatt található, ahol a lakók különböző tengeri élőlényeket figyelhetnek meg, miközben egy koktélt szürcsölnek vagy épp a fogukat mossák.

Muraka
Ha pedig elkezdenék kissé furcsán érezni magukat a vendégek, hogy a víz alatt vannak, egyszerűen elég, ha felmennek a rezidencia szárazabb részébe a víz fölé. Noha ez a rész már sokkal hagyományosabb, minden luxus megtalálható itt, amivel egy ilyen villa büszkélkedhet – gondoljunk itt az Indiai Óceánra nyíló kilátásra, a naplementére néző napozóteraszra és a csillogó feszített víztükrű medencére. A Muraka-ban mindent egybevetve, kilenc vendég fér el – és rengeteg tér áll a rendelkezésükre a privát edzőterem, konyha, bár, étkezők és nappalik képében.
A Muraka vendégei használhatják az üdülő két spa-ját, a 12 éttermet és a bárokat, valamint élvezhetik a vízi sportok széles választékát – ha képesek magukat elszakítani a víz alatti világ mesés kékségétől.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «