AM-RB 001 – az Aston Martin és a Red Bull első gyermeke

1

A patináns brit sportkocsigyártó az Aston Martin és a 2010 és 2014 között a Formula-1-ben verhetetlen Red Bull azzal a nem titkolt céllal szövetkezett, hogy egy olyan szupersportkocsit fejlesszen ki, amely sohasem látott technológiát szabadít a közutakra.

AM-RB 001

A legendás Formula-1-es tervezőnek, Adrian Newey-nak, az Aston Martin kreatív vezetőjének, Marek Reichmannak és az Aston Martin alelnökének, David Kingnek a közös álma egy korszakalkotó szupersportkocsi megalkotása volt, ami most az AM-RB 001-gyel valóra vált.

AM-RB 001

A közös munka végeredménye pedig egy gyönyörű, karizmatikus GT autó lett, mely Reichman és Newey céljainak megfelelően nem csak, hogy jól használható a közutakon, de versenypályán olyan képességekkel rendelkezik, mellyel utcai sportautó korábban nem bírt. Az AM-RB 001 teljesítménye így leginkább napjaink LMP1-es versenyautóihoz fogható csak.

AM-RB 001

A könnyű szénszálas vázszerkezet köré épített AM-RB 001 radikális aerodinamikával rendelkezik, ami egészen hihetetlen leszorító erőt eredményez.

AM-RB 001

Mivel pedig a leszorító erőt az autó padlólemeze termeli ez lehetővé tette, hogy Reichman egy letisztult, dinamikus formát adjon az AM-RB 001-nek.

AM-RB 001

David King felügyelete alatt Gaydonban épülő AM-RB 001 technikai adatait még nem hozta nyilvánosságra az Aston Martin, de úgy hírlik, hogy a szupersportkocsit egy V12-es szívómotor hajtja majd 1:1-es súly-lóerő aránnyal.

AM-RB 001

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Aston Martin DB4 Zagato interpretációk • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «