Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Amerikai kézbe kerülhet a legkisebb Forma 1-es csapat

0

Az austini viadal létrejöttének és a Mexikói Nagydíj visszatérésének egyik kulcsfigurája, Tavo Hellmund elismerte, érdeklődik a Manor felvásárlása iránt, sőt legutóbbi nyilatkozata során lehetséges versenyzőiről és az alakulat céljairól is beszélt.

A sereghajtó az utolsó pillanatban menekült meg a csőd elől, köszönhetően az energetikai iparmágnás, Stephen Fitzpatrick beruházásának. Noha megtarthatta helyét, a Manor egyfajta átmeneti évként tekintett a 2015-ösre, amit tavalyi autója továbbfejlesztett verziójával és a Ferrari 2014-es hajtóegységével teljesített. Jövőre a tervek szerint már a Mercedes legújabb erőforrásait használhatja, valamint technikai együttműködésbe kezd a Williamsszel.

Manor F1 Team

Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team – Foto: XPB Images

Hiába tűnik azonban úgy, hogy a csapat technikai háttere a 2016-os szezonban sokkal stabilabb lehet a jelenleginél, a Manor sorsa továbbra is bizonytalan, hiszen a hírek szerint az alakulat vezetője, John Booth és sportigazgatója, Graeme Lowdon is távozik az év végén. Egy új tulajdonos, vagy egy komoly befektető tehát sokat segítene az egyleten; úgy tűnik, a várt „megmentő” az Amerikai Egyesült Államokból érkezhet, hiszen az istálló átvételével már hónapokkal ezelőtt szóba hozott Tavo Hellmund megerősítette, érdeklődik a Manor iránt.

Manor F1 Team

A negyvenkilenc éves texasi üzletember már figyeli a csapatot, sőt szavaiból úgy tűnik, még a 2015-ös naptári év vége előtt döntést hozhat az adásvételről. „Azt hiszem, a január végi, vagy a februári időpont már késő volna, hiszen addigra elveszíthetnénk az érdeklődésünket” – mondta az Austin American-Statesman munkatárásának, majd elhintette, csapatában szívesen foglalkoztatná a NASCAR egyik legnépszerűbb versenyzőjét, Dale Earnhardt Juniort.

Manor F1 Team

Fotó: XPB Images

Az persze a Nemzetközi Automobil Szövetség jövőre életbe lépő szuperlicenc szabályai miatt meglehetősen valószínűtlennek tűnik, hogy a negyvenegy éves amerikai pilóta végül lehetőséget kap a királykategóriában, honfitársa, a Manorral már négy F1-es futamon is részt vevő Alexander Rossi viszont jó eséllyel pályázhat ülése megtartására. Ezt röviden, tömören maga Hellmund is megerősítette: „Ő folytathatná” – mondta a huszonnégy éves sportemberről.

Manor F1 Team

Az austini futam atyja nyilatkozata során egyértelművé tette, nem kerget hiú ábrándokat, azaz tudja, ha felvásárolja a Manort, esélye sem lesz versenybe szállni a nagycsapatokkal, ám ezt nem is sorolná céljai közé; a Mercedesszel és a Williamsszel való együttműködést azonban vonzónak tartja. „Mi sohasem költenénk el 400 millió dollárt egy évben, ahogyan a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren teszi, viszont úgy véljük, lehetnének tisztességes eredményeink, és harcolhatnánk például az ötödik helyezésért” – szögezte le magabiztosan.

(forrás: telesport.hu)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «