fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Angliában felépülhet a Gyűrűk ura toronyvárosa

0

Bár Közép-Anglia láttán nehéz Középföldére asszociálni a tervek szerint itt épülhet fel a J.R.R. Tolkien Gyűrűk ura című regényéből ismert képzeletbeli város Minas Tirith. A Peter Jackson által rendezett mozifilmben látható város megépítése azonban nem olcsó mulatság, mindenesetre az ötletgazdák abban reménykednek, hogy a 60 napos Indiegogo kampányuk alatt sikerül majd összegyűjteniük azt a 1.85 milliárd angol fontot (815 milliárd forint), ami véleményük szerint a toronyváros megépítéséhez szükséges.

 

A Minas Tirith projekt mögött egy csapat Gyűrűk ura rajongó mérnök és építész áll, az őket vezető Jonathan Wilson pedig reméli, hogy egy működőképes igazi várost lesznek képesek felépíteni valahol Anglia déli részén, ami a mellett, hogy turista szenzációként is megállja a helyét olyan város lesz, ahol valóban emberek élhetnek és dolgozhatnak majd.

Minas Tirith

A tervek szerint a városban helyet kapnak majd lakó- és kereskedelmi zónák is, és mindezt képesek lesznek 1.85 milliárd fontból felépíteni. Az építési költségek nagyobb részét, mintegy 1.4 milliárd fontot egyébként különleges anyagok, úgy mint fekete kövek beszerzésére és a valóságban nem létező fém a gyönyörű, gyémántkeménységű Mithril megalkotására szeretnék költeni. A terület megvásárlására 15 millió fontot (6,6 milliárd forint) különítenének el, míg az építési munkálatok szerintük 188 millió fontból (83 milliárd forint) ki is jönnének, míg a maradék pénz elég lenne a város 2053-ig történő üzemeltetésére (karbantartások, közszolgáltatások). A Minas Tirith projekt 2016 végén már hozzá is látna az építkezésekhez, amik várhatóan 2023-ra fejeződhetnének be.

Minas Tirith

Az Indiegogo kampány keretében 15 fontért (6600 forint) felírathatjuk a nevünket a városban álló monumentális emlékműre, de 500 fontért egy éjszakát is eltölthetünk Minas Tirith-ben, míg 1.72 millió fontért már egy 4 szobás luxuslakást is vásárolhatunk magunknak. Érdekes ajánlat, de azért ne csomagoljunk még, mert az Indiegogo kampány első 12 napja alatt mindössze 10 709 fontot sikerült összegyűjteni Minas Tirith építésére.  

Minas Tirith

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «