Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Anibal Icon: német szív és kanadai lélek találkozása

0

Jelenleg nincs hiány szuperautó startupokból, amelyek a már bejáratott nagyágyúkat próbálják utolérni. A NIO EP9-től a grafénnel megpakolt GTA Spanoig a nyitott szellemiségű autórajongókat elkényeztetik választási lehetőségekkel.

Anibal Icon

Ez azonban nem akadályozta meg Anibalt abban, hogy megpróbáljon előrukkolni egy jóképű és nagyteljesítményű szupersztárral. Bemutatjuk az Icont, a kanadai szuperautót német szívvel.

Anibal Icon
Az Anibal nem új az autóépítés világában, de kérdés nélkül az Icon az eddigi legvakmerőbb projektjük. Az erőt egy 991.2-generációs Porsche p11 Turbo S hatfokozatú, 920 lóerő (686 kW) teljesítményű motor biztosítja. A mindössze 2,4 másodperces (97 km/órás) sprintidővel az Icon gyorsabb, mint a McLaren P1 vagy a LaFerrari. Az autó várhatóan 1,542 kilót fog nyomni.

Anibal Icon
Annak érdekében, hogy ne váljon drága kanadai rakétává, az autó mindkét végén aktív aerodinamika van, beleértve egy flip-up hátsó spoilert és a mozgó elülső légbeszívó nyílásokat. Emellett a modell összkerékhajtású lesz, és alapként négykerékkormányzással lesz kapható.
Ez jobb tapadást biztosít rossz időjárási viszonyok között is, és a kalibrációtól függően, lassabb sebességnél a szűkebb fordulási kör és a szén-kerámia fékek lesznek a sztenderd, hogy a kocsi épp olyan jól tudjon megállni, mint menni.

Az aktív felfüggesztést a teaser videóban is említik, de nem tudni részleteket arról, hogy a járművezető át tud-e váltani a különböző vezetési módok között, vagy mint néhány mostani autóban, lesz-e benne kamera, ami az utat elemzi.

Anibal Icon
A karosszéria szénszálból fog készülni, mint a váz és a beépített bukókeret is. Az autónak sirályszárnyas ajtaja lesz, hogy a szuperautók drámai megjelenését imitálja, és az elejében Ferrari (a rally stílusú orr) és Cadillac (a függőleges, szögletes fényszórók) elemek kerülnek beépítésre. Lefelé haladva, a duzzadt kerékívek és a hatalmas szellőzőnyílások nem tudják elrejteni azt a tényt, hogy az Anibal a Porsche-tól lopta a féklámpákat.

Anibal Icon
Ahogy ezekkel a limitált szuperautókkal lenni szokott, fenntartásokkal kell kezelni a teljesítményadatokat. Az Anibal jó formában van, ha a tuning autókról van szó: már a Boxster, a Cayman és a Carrera modellek számára is van motorja, és a katalógusában kínál néhány különösen finom karosszériát.

Anibal Icon
Mindezzel a cég semmi olyat nem ígér, amit korábban nem láttunk már technológiai fronton, ez azonban magában rejti a lehetőséget, hogy az Icon valóban el is fog készülni, sok más, ígéretesnek tűnő „jövőbeli” gyártó koncepcióival ellentétben. Akinek tetszik, amit az Anibal kínál, gyorsnak kell lennie, mert a modellből csak 50 darabot fognak építeni.

Anibal Icon

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «