Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Anyám főztje – Rakott krumpli

0

A gasztrokultúra rovatunk egy új sorozattal bővül, az “Anyám főztjével”. A klasszikus ízek birodalma lesz ez, ahol testet ölt a mondás: ahány ház annyi szokás és féle recept. De kinek-kinek mégis csak az a legízletesebb, amit “Anyci csinált”.

Az sort a rakott krumpli nyitja meg, nem teljesen véletlenül. Ugyanis az idei Gourmet fesztiválon is ez volt a kiemelt étel ennek fényében nagyon sok, különleges rakott krumplit kóstoltunk. Noná, hogy ezekről eszünkbe jutott az első ízélmény.
Mindenféle kutatások azt bizonyítják, hogy a gyerekkori hatások meghatározóak egész életünk során. Így vagyunk ezzel a rakott krumplival is. Az, ami otthon készült, jénai tálban, illata belengte a lakást… Ezt kíséreltük meg most reprodukálni.

Hozzávalók 4 személyre:

1.5 kiló, héjában főtt krumpli
5 főtt + 1 nyers tojás
5 dkg vaj
1 szál füstölt vagy lángolt kolbász
5 dl tejföl

Anyám főzte rakott krumpli:

A krumplit és a tojásokat külön-külön megfőzte. A hatodik, nyers tojást elkeverte a tejföllel.
A jénai tálat vékonyan kivajazta, ebbe karikázott egy réteg krumplit. Rákarikázta a tojásokat, és meglocsolta a tejföllel. Erre újabb krumpliréteg került, amit a kolbászkarikákkal fedett be. A tetejére a maradék krumplit tette, úgy, hogy befedje a kolbászt. Nem kell lenyomkodni – mondta mindig -, mert akkor nem tudnak jól összesülni az ízek. Végül ráöntötte a tojásos tejfölt, és vékony szeletekben rádobálta a maradék vajat. 170-180 fokos sütőben szép pirosra sütötte. Nem kell lefedni, kisfiam!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «