Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Apollo Intensa Emozionale: az ellenszer az unalmas szuperautók ellen

0

A modern hiperautók unalmasak. Ez az Apollo autógyártó mögött álló csapat állítása: amíg a turbó és a hibrid erőművek azelőtt sosem látott mértékű gyorsulásra és környezetbarát fogyasztásra képesek, egyszerűen nem piszkálják az emberek fantáziáját úgy, mint egy dübörgő, nyüzsgő, a hajdani hagyományos szívómotoros elven működő szuperautók.

Apollo Intensa Emozionale

Nem tudhatjuk, hány LaFerrari vagy Regera tulajdonos gondolkozik azon a távolba merengve, hogy vajon miért nem hozza már semmi sem lázba őket. Az biztos, hogy az Apollónál nem csak a szájuk járt a tervezőknek. Komoly erőfeszítéseket és változtatásokat eszközöltek ahhoz, hogy létrehozzák ezt a nem mindennapi szerkezetet.

Apollo Intensa Emozionale
Mondhatjuk, hogy Intensa Emozionale úgy néz ki, mint egy bizarr és elérhetetlen fantázia autó egy Playstation játékban. Csak rá kell nézni! Vannak olyan személyszállító repülők, amiknek a szárnyfelülete kisebb, mint ez az autó.

Apollo Intensa Emozionale

A sirályszárnyas autók úgy tűnik, mintha megcáfolnák a fizika szabályait, amikor nyitottak. Az elülső kerék ívei olyan boszorkányosan magasan vannak, hogy biztosan el fogják takarni a kilátást a pilóta elől, mégis imádni fogja őket érte.

 

Az egyedi 3D nyomtatással készült háromágú kipufogó, ami önmagában többe kerül, mint egy BMW M4, csak egy az autó vizuális védjegyei közül.
Nézzük a belsejét, ami már-már obszcén. Bordélyházakra emlékeztető piros bőr LED-es megvilágítása. Az ülések önmagukban olyanok, mintha párnákat rögzítettek volna közvetlenül az autó kéjes karbonvázára, amiről ha minden karosszériaelemet lecsupaszítunk, igazi művészeti alkotásnak foghatók föl.

Apollo Intensa Emozionale
A szintén karbonkormány és a rajzfilmszerű műszerfal úgy néznek ki, mintha valami gazdag kölyök nappalijának videojátékából rántották volna elő.
Ettől függetlenül szenzációsan néz ki. Megközelíti, sőt meg is haladja a Lamborghini Veneo vizuális túlméretezettségének szintjét. Szemérmetlenül fiatalos, energikus, extravagáns és hangos, egy fiatal csapat munkája, akik bemutatnak a ma szuperautó iparnak.

Apollo Intensa Emozionale
És mi a helyzet a teljesítménnyel? Az attól függ, mire vágysz? Itt az erőt egy “régimódi” Autotecnica Motori egység biztosítja. A szívó V12 motorhoz, 6,3 literes és egy hosszanti Hewland szekvenciális 6-speed+ Rev sebességváltó fül lett párosítva.
780 lóerő és 760 Nm nyomaték, illetve a motor 9000 fordulat/perc sebességű “sztratoszferikus” fordulatszámon dübörög. Ezek a számok biztosan elegendőek ahhoz, hogy bajba keverjék az embert, de 2,7 másodperc alatt 0-100 km/h és a 335 km/h csúcssebesség nem fog jegyet váltani az Intensa Emozionale-nak a nagyfiúk közé. Ennek ellenére ez az autó nem azoknak való, akik a teljesítményadatokra hajtanak, de amúgy sem sokan fogják tudni elmondani magukról, hogy van egy ilyen autójuk, hiszen mindössze 10 darab fog készülni belőle.

Apollo Intensa Emozionale
Mi több, valószínűleg egyik sem fog utat látni az Apollók közül. Feltételezhetően többek között a kibocsátási előírások miatt az Intensa Emozionale egy track-only különlegesség lesz.

Apollo Intensa Emozionale

Ez a teljesítmény valamint négy kövér Michelin gumiabroncs szorítja az autót a talajhoz, ami elég kemény, hogy 2G kanyarodási erőt generáljon. A felfüggesztés elektromosan állítható Bilstein lengéscsillapítóra épül, amely három alapértelmezett, valamint egyéni beállításokat is kínál. Van egy hidraulikus emelőrendszer is, amely 2 hüvelyk magasságba emeli az autót, ha trailerre kell feltenni vagy onnan levenni.

 

Egy olyan autónál, amit úgy terveztek, hogy megszüntessen „bármilyen érzelmekkel átitatott technológiai rendszert” és hogy egy „modern, mégis nosztalgikusan tiszta, hamisítatlan szenzoros élményt nyújtson”, érdekes megjegyezni, hogy 10 pontos ABS rendszere van, három különböző motor beállítása, valamint 12 fokozatú kipörgésgátló egysége. Úgy tűnik, hogy ezeket azért építették be, hogy “lazítsák” a félelem érzetét, ami az autó megjelenése kelt.


Végül is ez a technológiai vezéráldozat megengedhető, tekintve, hogy mindent ki lehet kapcsolni, és szabadon lehet a versenypályán, vagy más, alkalmas terepen száguldani vele, anélkül, hogy túlzott kockázatot jelentene a 2,3 millió eurós autóra. Érdemes észben tartani ezt az árat, amikor az ember kiválasztja az ABS beállításait.
Az Intensa Emozionale lesz az Apollo zászlóshajója, majd 2019-ben egy második modell, az Arrow fogja követni őt. Mindenki, aki olyan szerencsés, hogy magáénak tudhat egy IE-t automatikusan tanácsadó lesz a következő Apollo modellek tervezésénél. Kedves gesztus.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «