Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Aranyóra a bányászatért

0

A Chopard óragyártó manufaktúra az első olyan cég, mely mostani LUC Tourbillon Qualité Fleuirer kollekciója megkapta az úgynevezett Fairmined minősítést.

Louis Ulysee Chopard 1860-ban 24 évesen alapította meg óraműhelyét, mely a később apáról fiúra szállt egészen 1963-ig mikor is család megvált a cégtől. Az új tulajdonos egy Karl Scheufele nevű német ötvös mester volt, aki hamar beletanult az óragyártásba is. Scheufele nem csak szakembernek volt jó, hanem üzletembernek is, aki mind a mai napig meghagyta az alapító tiszteltére Chopard nevet.

mostani LUC Tourbillon Qualité Fleuirer

A LUC kollekció első darabjai 1996-ban készültek el, és számos nemzetközi díjat is elismerést is begyűjtöttek egyes darabjai. A képen látható LUC Tourbillon Qualité Fleuirer modellnek további hozzáadott értéke, hogy a világon ez az első olyan aranyból készült óra, ami megkapta a Alliance for Responsible Mining szövetség Fairmined minősítését. Ami annyit tesz, hogy a felhasznált nemesfém olyan bányákból származik, melyek eleget tesznek a szociális és környezetvédelmi előírásoknak. Jó lehet a gesztus értékelendő még akkor is, ha ellentmondást érzünk egy 145 000 dolláros óra és a kolumbiai aranybányász ilyen módon történő támogatásáról.

LUC Tourbillon Qualité Fleuirer

Az viszont vitathatatlan, hogy az óra szép. Selyemfényű ruthénim számlapján alul a másodpercmutató, felül a 12 számnál pedig a kilencórás járástartalékot jelző számsor található. Az óra már átesett a legszigorúbb teszteken is. A gyártó ebből a modelljéből mindössze 25 darabot készít az előzetes tervek szerint.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «