Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Artefact, a környezetbarát hybrid szuperjacht

0

A korábban Project 790-ként ismert 80 méter hosszú hibrid jachtot 2019-ben eresztik vízre. Mindenki szereti élőben látni a tervezés alatt álló jachtokat, különösen akkor, ha azok egyenesen a jövőbe repítik az embert.

Artefact, a környezetbarát hybrid szuperjacht

A Monaco Yacht Show pontosan ezt nyújtotta a látogatóknak, hiszen a Nobiskrug csapata egy méretarányos kicsinyített modellt mutatott be az Artefactból. A Project 790 az első hibrid szuperjacht, amely egyenáramú hajtóműves motorral, akkumulátorokkal és ABB Podpropulziós rendszerrel felszerelve érkezik. Aaron T. Clark kapitány úgy nyilatkozott róla, hogy a projektben a szuperjachtok megannyi hagyományos aspektusát újraálmodták, és egy olyan designt hoztak létre, amely egyszerre nyújt páratlan utazási élményt és védi a törékeny tengeri ökoszisztémát.
A jacht külső tervét a kanadai Gregory Marshall Studio alkotta meg, a belsőépítészeti részletekért pedig a londoni Reymond Langton Design felelt. A tervek követték a leendő tulajdonosok szigorú előírásait. A lényeg az volt, hogy vigyázzanak a környezetre, de közben a jacht a legnagyobb kényelmet nyújtsa. Ehhez a hagyományos elrendezést a feje tetejére kellett fordítani. A mastersuite, a legnagyobb kabin ezúttal a tatfedélzeten kapott helyet, nem pedig az orrtérnél, a közösségi tereket pedig kis kilengésű zónákban helyezték el.

Artefact, a környezetbarát hybrid szuperjacht
Az új technológiai funkcióknak köszönhetően az Artefact károsanyag-kibocsátása jóval alacsonyabb, ráadásul a jacht jóval könnyedebben és halkabban siklik majd a vízen, hiszen a hibrid hajtómű zajtalanul, rezzenéstelenül működik. Számtalanszor hallhattuk már, hogy a tengerfeneket tönkreteszik a hajók által használt horgonyok, és a nagy vízi forgalom sem tesz jót a környezetnek. A jacht emiatt egy dinamikus pozicionáló rendszerrel is fel van szerelve, amely segítségével jóval tovább képes tartani a pozícióját, így nincs akkora szükség a horgonyzásra.
A szuperjachtok gyártása egyre inkább a zöld technológiák felhasználása felé haladt az elmúlt évtizedekben, de igazán a design és technológiai fejlesztések terén látjuk a változást.

„Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy olyan megrendelőkkel dolgozhatunk, akik előtérbe helyezik a környezetvédelmet. Segítségükkel képesek vagyunk feszegetni a határokat, és a környezettudatosságot a jachtok tervezésébe is be tudjuk építeni.” – mondta a Nobiskrug marketing menedzsere, Vesna Bloetz.

Mivel egyre több és több ember hajlandó több időt és pénzt fektetni a környezetbarát megoldások kutatásába és fejlesztésébe, az iparág most új utakon indulhat el.
Holger Kahl, a Nobiskrug igazgatója szerint az Artefact a művészet, tudomány, innovatív építészeti megoldások és továbbfejlesztett mérnöki technológiák szerelemgyereke. A jachtot 2019-ben veheti birtokba tulajdonosa.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «