Arthur király is szívesen viselné a Roger Dubuis karóráját

0

Mindenki ismeri a legendát Arthur királyról és mágikus Excalibur kardjáról, amit egy sziklából húzott ki, és ezzel Anglia következő uralkodójává vált.

Knights of the Round Table III

A királyság védelmére tett fáradhatatlan törekvéseiben 12 lovag volt a társa, akik hűségesküt tettek – összejöveteleiket pedig a híres Kerekasztalnál tartották. A svájci Roger Dubuis óragyártó ennek a középkori legendának állít ismét emléket harmadik Excalibur Knights of the Round Table órájával.

Knights of the Round Table III
A márka először 2013-ban mutatta be először a winchesteri kerekasztalra emlékeztető számlapot (amely a 13. századból való, és jelenleg az angliai Hempshire-ben található Winchester kastély nagytermének falán függ). A második modell 2015-ben követte egy tucat kifaragott bronz lovaggal, akik egy fekete jáde számlap körül gyűltek össze – más szavakkal, a kerekasztal körül.

Knights of the Round Table III

Knights of the Round Table II

A Knights of the Round Table III mindet felülmúlja élvonalbeli, háromdimenziós számlappal. A számlap kerekasztal szintekből áll, ahol a középpont a legmélyebb pont és innen indulnak felfelé a szintek. Tizenkét áttetsző kék zománc szegmensből készült az óra, amelyek mindegyike szilárd zománctömbből és 12 rózsaarany elemből áll.

Knights of the Round Table III
Minden arany elem tetején egy lovag ül csillogó arany páncélban, a kardja pedig középre mutat, hűséget ígérve a királynak. A 12 lovag mindegyike óra jelzőként szolgál, amelyeket egy speciális, eredetileg a videójáték ipar számára kidolgozott technológiával állították elő. Ennél az óránál a Roger Dubuis a technológia segítségével háromdimenziós, 18 karátos rózsaarany lovagokat alkotott, melyeket egyesével gravírozták, és a cég kézműves mesterei tökéletesítették. A lovagok mindössze 6,5 mm magasak. Minden számlapot nagyjából 45 órát vesz igénybe elkészíteni és összerakni.
A 47 mm-es Excalibur órát egy 172 darabból álló automata RD 821 szerkezet hajtja, amely 48 órán át képes működni. Mindössze 28 darabot fognak belőle gyártani, ára 280,200 dollár.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «