Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Audi légitaxi

0

Jelenleg tesztelik az Audi, Airbus és Italdesign által megálmodott teljesen elektromos repülő autó kocepciót. A Pop.Up.Next 1:4 arányú prototípusát az amszterdami drón héten mutatták be. A hibrid jármű egy önjáró autót és utasszállító drónt ötvöz.

Levegőbe emelkedett az Audi elektromos repülő autója

A design három különálló modulból áll. Egy kétüléses kabin az utasok számára, egy négy rotoros drón, valamint az ezeket összekapcsoló platform.

Levegőbe emelkedett az Audi elektromos repülő autója

A drón önállóan képes repülni és elszállítani a kapszulát magával, amit egy elektromos keretre helyez rá aztán. Az első nyilvános tesztelés során a drón tökéletesen illesztette hozzá az utaskabint a guruló modulhoz, amely pedig probléma nélkül elhajtott onnan sofőr nélkül.

Levegőbe emelkedett az Audi elektromos repülő autója
„A repülő taxik már úton vannak felénk, ebben biztosak vagyunk az Audinál. Egyre több ember költözik nagyvárosba és az automatizálásnak köszönhetően mindenki mobilissá válhat. A jövőben a nyugdíjasok, gyerekek és jogosítvánnyal nem rendelkező felnőttek is a kényelmes robot taxikat fogják használni.

Ha okosan tudjuk elosztani a forgalmat a földi és légi közlekedés között, az emberek és a városok is egyaránt nyernek vele.” – nyilatkozta dr. Bernd Martens, az Italdesign elnöke, amely az Audi leányvállalata.

Levegőbe emelkedett az Audi elektromos repülő autója
A multimodális repülő taxik, amelyek közúton és levegőben is képesek közlekedni, már a következő évtizedben piacra kerülhetnek az Audi szerint. A luxus autógyártó jelenleg Dél-Amerikában teszteli az Airbusszal közösen készült prototípust. A cég ezen kívül a városi repülő taxi projekten is folyamatosan dolgozik Ingolstadtban, ahol a gép az Audinál fog először tesztútra indulni.

Levegőbe emelkedett az Audi elektromos repülő autója
A találmány egy az Európai Unióval közös projekt része, amely az Európai Innovációs Partnerség az Okos Városok és Közösségek ügyében kezdeményezés piaci keretét célozza meg. A projekt célja, hogy megmutassa az embereknek az új technológiákban rejlő előnyöket, és megválaszoljon minden kérdést az elektromos rendszerekről, szabályozásokról, minősítésekről és infrastruktúráról.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «