fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Autó és ketchup – avagy hol találhat együttműködési felületet a Heinz és a Ford?

0

A Ford és a Heinz kutatói azt vizsgálják, hogyan dolgozhatnák fel a paradicsom héját egy környezetbarát anyaggá, ami a járműgyártásban is felhasználható. Így alakulhatna át a szárított paradicsomhéj kábelköteg-konzollá vagy éppen tárolórekesszé, amiben az autós pénzérméket vagy egyéb apró tárgyakat tarthat.

Kutatók azt vizsgálják, hogyan dolgozhatnák fel a paradicsom héját egy környezetbarát anyaggá, ami a járműgyártásban is felhasználható

Kutatók azt vizsgálják, hogyan dolgozhatnák fel a paradicsom héját egy környezetbarát anyaggá, ami a járműgyártásban is felhasználható

„Azt kutatjuk, hogy az élelmiszeripari hulladékot hogyan használhatnánk fel az autóiparban.” – magyarázza Ellen Lee, a Ford műanyag-kutatási szakértője. „Egy erős és könnyű anyagot szeretnénk kifejleszteni, ami megfelel a Ford szigorú elvárásainak, ugyanakkor mérsékli a vállalat általános környezeti terhelését.”

A Ford két évvel ezelőtt kezdett közös munkába a Heinz, a Coca-Cola Company, a Nike Inc. és a Procter & Gamble vállalatokkal, hogy felgyorsítsák a 100 százalékban növényi alapú – a kárpitozástól a csomagolásig sokoldalúan alkalmazható – műanyagok fejlesztését, amelyek jóval kisebb mértékben szennyezik környezetünket, mint a jelenleg használatos kőolaj-alapú csomagolóanyagok. A Heinz kutatói új, innovatív módszereket kerestek a növényi héjak, szárak és magok hasznosítására, amelyek abból az évi kétmillió tonnányi paradicsomból maradnak vissza, amit a vállalat legnépszerűbb terméke, a Heinz Ketchup gyártásához használnak fel. A Heinz vezetői a Fordhoz fordultak.

A paradicsom feldolgozás folyamatábrája

A paradicsom feldolgozás folyamat ábrája

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «