Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Autók és órák

0

Már évek óta tervben van egy tulajdonosi óra megalkotása az új Ford GT mellé. Egyszer nem kevesebb, mint három óragyártó volt bevonva a projektbe, de végül Bradley Price, az Autodromo alapítójának és a Ford tervezési igazgatójának, Christopher Svenssonnak a találkozása pecsételte meg az üzletet.

Autók és órák

Price amióta az eszét tudja rajong mindenfajta belső égésű dologért. A saját elérhető indie óramárkája, az Autodromo felépítése során valamilyen divatos formában mindig tisztán érezhető volt a kapcsolat az órák és a motorsportok világa között. Legutóbb a Group B modell közvetlenül a ’80-as évek izgalmas (és néha halálos) Group B Rally versenyeinek világából merített ihletet.

Autók és órák
Svensson azonnal megérezte Price autóipari vonzódását, és tudva, hogy Price cége megérti a GT régóta fennálló örökségét, nyilvánvaló volt, hogy a végeredmény nem egy felvizezett óra lesz a céges logóval ellátva.

Autók és órák

A folyamat első lépéseként formális megbeszélések zajlottak Price és a teljes Ford GT tervezői csapat között, és alaposan megvizsgálták az autó részleteit, hogy megnézzék, mi az, amit át tudnak ültetni az órára is.

Autók és órák
Minél közelebbről vizsgáljuk meg a Ford GT Owner’s órát, annál több részletet fedezhetünk fel benne az autóból. A mechanikus flyback kronográf nyomógombjainak textúrája a GT váltóit utánozza.

Autók és órák

A többrétegű zafír indexei és a méhsejt textúrájú számlap a GT berendezéseinek és az alumínium alváz öntvényeinek textúrájának részleteire emlékeztet. Minden Owner’s óra nagyban személyre szabható lesz azért, hogy a vásárló a saját Ford GT-jéhez igazíthassa az órát, és szériák is lesznek, hogy minden járműhöz passzoljon egy óra.

Autók és órák
Az Owner’s óra mellé kiegészítésként az Autodromo egy másik kronográfot, az Endurance-t kínálja megengedhető áron, amely a márka már meglévő termékeihez illeszkedik.

Autók és órák

A Seiko által szállított mechanikus kronográf szerkezettel működtetett darabok egy átfogó, a luxus társaikhoz hasonló formatervezési nyelvet beszélnek, és inkább a vintage inspirálta esztétikumot képviselik –főhajtásként a Ford GT régi versenyzői hagyománya előtt.

Autók és órák
Az Endurance kronográfok már előrendelhetők (695 dollár), az Owner’s órák pedig előreláthatólag 2018 elejétől lesznek elérhetők (az ár még nem elérhető).

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «