Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Avantgard KTM

0

Maxwell Hazan a KTM-mel közel jutott ahhoz, amit tökéletességnek neveznek. A Pipeburn Bike of the Year díj kétszeres bajnoka azon kevés motorbicikli tervezők egyike, akit a világ egyik legjobbjaként tartanak számon.

A Hazan Motorworks KTM motorja

A Hazan Motorworks azzal az ötlettel hozta létre a KTM-et, hogy létrehozzák az első motorizált biciklit – ’könnyű, olcsó és gyors’. A KTM ’racing four stroke’ motorja kiválóan illett a projekthez, hiszen a 450-es motorok legletisztultabb formájával rendelkezik, és relatíve golyóálló.

 

Aztán egy Aisin AMR350 kompresszort helyeztek mellé, hasonlót ahhoz, amilyenek a japán piacra szánt kisméretű motorokba kerültek, és összesen 300 köbcenti elmozdulást eredményez.

A Hazan Motorworks KTM motorja
A vékony tankot 6061-es alumíniumból kézzel készítették, és az elejében egy különálló, fekete nikkel bevonatú hűtőfolyadék tartály található. A garázs a hagyományos stílusban polírozta és galvanizálta, majd kémiai úton festették és vonták be átlátszó réteggel.

A Hazan Motorworks KTM motorja

A kerekek és a clincher abroncs egy olyan kombináció, amit Max jól ismer – minden keréken egy olyan karima van, amely összekapcsolódik a gumiabroncs gyűrűjével, egy olyan rendszerben és méretben, amelyet a “T modell” tulajdonosai jól ismernek.

A Hazan Motorworks KTM motorja
Annak ellenére, hogy néhány elem elég bumfordi, a motor súlya mindössze 111 kiló. Ennek legnagyobb része a hátsó kerékágy beállításba ment el, ez az ötlet akkor jutott Maxwell eszébe, amikor a CNC műhelybe küldte a motort. A kerékagy egy aszimmetrikus sodronyszerű mintázattal díszített.

A Hazan Motorworks KTM motorja

A minimalista váz az egyik legerősebb, ami eddig kigurult a garázsból. A fala 1/8 hüvelyk vastagságú, a króm csövek 1,25 hüvelykek, a nyakat pedig egyetlen szilárd blokkból vágták ki. A villa és az elülső felfüggesztés szintén egyedileg testreszabott, szilárd 2 hüvelykes krómdarabból van kialakítva.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «