Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Airbus motorkerékpárja

0

Az Európai óriásvállalat az Airbus neve összeforrt a repüléssel, a hatalmas utasszállító repülőgépeket gyártó mamutcég leányvállalata az APWorks azonban most egy olyan motorkerékpárt tervezett, ami méltó az Airbus innovatív márkaképéhez, hiszen ez a világ első 3D nyomtatással előállított motorkerékpárja.

A találóan Light Ridernek elnevezett motor mindössze 35 kilogrammos és elektromos meghajtású. A rendkívül modern motoron rengeteg érdekes és innovatív műszaki és formai megoldás található.

Light Rider

Ezek egy részét például a szükség szülte, hiszen a csontvázszerű külső vázas megoldásra a hihetetlenül alacsony tömeg miatt volt szükség, mert csak így lehetett azt biztosítani, hogy a mindössze 35 kilogrammos motor elbírja egy felnőtt férfi súlyát. A motor mindössze 6 kilogrammos váza egyébként egy Scalmalloy nevű ötvözetből készül, amit az APWorks szabadalmaztatott.

Light Rider

Ez egy alumínium-magnézium-szkandium ötvözet, ami erősebb, mint bármely alumínium ötvözet, amit a 3D nyomtatás során eddig felhasználtak. A nagy szilárdságú fémkombináció révén pedig üreges vázelemek kialakítására is lehetőség volt, így a tervezők az összes kábelt könnyedén elrejthették a tekintetek elől.

Light Rider

A 6 kW-os (8,16 lóerő) erőforrásával a kis elektromos motor 80 km/órás végsebességre képes. Ezzel a teljesítménnyel a moci nem fogja otthon érezni magát az autópályán, de a városi közlekedésre, vagy ingázásra azért még jó lesz.

Light Rider

Ennek ellenére a Light Rider nem lesz gyakori az utakon, mert az APWorks csak mindössze 50 darab legyártását tervezi. Az alacsony darabszám ellenére sem fogják azonban megrohanni az érdeklődők APWorks kereskedéseit, a motor ugyanis a felhasznált anyagok minősége miatt ugyanis csillagászati összegbe, 50 000 euróba kerül majd.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «