Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Airbus, a Rolls-Royce és a Siemens hibrid elektromos repülőgépe

0

Óriási előrelépés lesz a repülőgépek történetében az Airbus, a Rolls-Royce és a Siemens legújabb koprodukciója, mely egy hibrid elektromos meghajtású utasszállító gép.

Hibrid repülőgépek

Az ‘E-fan X’ névre keresztelt prototípus várhatóan 2020-ban teszi majd meg első útját, természetesen hosszas tesztelést követően.
A négy meglévő gázturbina egyikét egy 2 megawattos elektromos motorra cserélték a mérnökök, akik további egy turbinát szintén elektromosra kívánnak majd átalakítani.

Hibrid repülőgépek
Az ‘E-fan X’ projektbe mindhárom résztvevő cég beleadja sokéves tapasztalatát, tudását és szakértelmét. Az Airbus lesz a felelőse az alkatrészek integrációjának, illetve a vezérlőközpont működésének. A Rolls-Royce a turbómotorért és 2 megawattos generátorért felel, míg a Siemens az elektromos motorokat és az elektronikus vezérlést szállítja.
A koprodukció elsődleges célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése illetve az EU 2050-re kitűzött céljainak megvalósítása.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «