Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az AKKA repülő vasútja

0

Az AKKA nevű repülőgépgyártó vállalat egy új koncepcióval állt elő: egy szárnyakkal rendelkező vonattal, amely az állomásba beállva képes lecsatlakoztatni a szárnyait, amíg az utasok kiszállnak. A koncepció alapja egy moduláris repülőgép, ami egy utasszállító egységből és az arra csatlakoztatható szárnyakból áll.

AKKA a repülő vonat

Az ötlet lényege, hogy a helyi vasútállomáson az utasok beszállhatnak egy hagyományos vasútra hasonlító járműbe, amire az állomásról kigördülve rácsatlakoztatják a szárnyait, és azonnal megkezdheti a felszállást. Ezzel rendkívüli módon felgyorsulhatna a repülőgépekbe történő beszállás, és csökkenne az utazási idő is.

AKKA a repülő vonat

A ‘Link and Fly’ névre keresztelt jármű összesen 162 férőhelyes, igény esetén teherszállításra alkalmas kivitelben is rendelhető lesz majd. A szárnyfesztávolság 49 méter, a repülőgép hatótávolsága pedig akár 2200 km is lehet. A maximum utazómagasság 12 km, cirkáló sebessége pedig megközelítőleg 1000 km/h.

 

Link & Fly || AKKA Technologies from Mediart Design on Vimeo.

A koncepció megvalósulásához azonban a teljes légiforgalom átalakulása lenne szükséges, hiszen sem a repülőterek, sem a vasútállomások nem alkalmasak egy ilyen jármű fogadására.

AKKA a repülő vonat

A cég vezérigazgatója elmondta, hogy megállapodást köthetnek a Boeing-gel, ugyanis a repülőgépeknek hosszútávon sokkal energiahatékonyabbá, kevésbé szennyezővé és sokkal halkabbá kell válniuk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «