Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az alkotás háza

0

Minden írónak szüksége van az alkotáshoz egy kis nyugalomra. Egy félreeső kis helyre, ahol nyugodtan írhat. A Svájcban található irodalmi intézet, a Maison de l’Ecriture most erre kínál egy tökéletes megoldást ezzel a levegőben lógó kis fa otthonnal, mely a Jura hegyekben található.

Az alkotás háza

A lakás a Jan Michalski Alapítvány részeként működik Montricher városában, ami egy irodalmi és kulturális központ. Van itt kiállítóterem, könyvtár, hangversenyterem és írók számára fenntartott szálláshelyek is.

Az alkotás háza

A lakások tervezésére egy design versenyt írtak ki, mely után végül 6 győztes terv került megvalósításra.

Az alkotás háza

Köztük volt többek között az “In Praise of Shadows” fantázianevet viselő épület, amit a norvég építésziroda, a Rintala Eggertsson Architects tervezett. A fémszerkezetre felfüggesztett ház külső és belső helyiségeit is helyi fából készült felületek borítják. A fa ilyen mértékű használata tudatos döntés volt, így ugyanis a levegőben lógó épület súlya minimális, mely nem terheli meg annyira a fémszerkezetet.

Az alkotás háza

Az épület rendkívül átláthatóan tagolt. A legalsó szinten található a fürdőszoba, illetve egy kis raktárhelyiség. A következő szinten a konyha kapott helyet, majd ezt követi a nappali és hálószoba, majd végül a legfelső szinten került kialakításra a dolgozószoba, ahol az írók tökéletes csendben és nyugalomban alkothatnak.

Az alkotás háza

A kialakításnál mindenhol a praktikumot és a jól tagoltságot vették figyelembe az építésziroda munkatársai. Emellett az energiahatékonyság is fontos szempont volt, több réteg szigetelés található ugyanis a fafelületek mögött.

Az alkotás háza

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «