Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Ateliers’ DeMonaco két új exkluzív órával rukkolt elő

0

Két legújabb ritkaságával a boutique óragyártó bebetonozta helyzetét, mint a szégyentelenül elitista óramárka.

Az Ateliers’ DeMonaco két új exkluzív órával rukkolt elő

Ateliers’ DeMonaco limitált szériás és egyedülálló órákat készít a hozzájuk gyártott szerkezettel, és egy évben mindössze 150 darab kerül ki tőlük. Pim Koeslag társalapító és ügyvezető egy igazi maximalista, 2003-ban at amszerdami Zadkine iskolában az órás osztályának legjobbjaként végzett. Miután az ipar legnagyobb márkáihoz vadászták le, Koeslag a társalapítója lett az Ateliers DeMonaconak, ezzel kizárólag a rendkívüli órák készítésének szentelve magát. Két legújabb ritkasága a The Grand Prix de Monaco és a Jet d’eau de Genève – mindkét darab már-már mánikus mennyiségű kézi művészmunkát igényelnek.

Az Ateliers’ DeMonaco két új exkluzív órával rukkolt elő
A The Grand Prix de Monaco 1968 (94 ezer dollár) számlapjába – a város híres versenyét és termékeny bajnokát, Graham Hillt ünnepli – kézzel gravíroztak három rétegnyi 18 karátos fehéraranyat, ami a versenyt, a Monaco kikötőt és a környező épületeket, valamint az eget ábrázolja. Az egyediségének kulcsa, hogy a gravírozás három réteg mély, ezzel 3D érzetet ad a kompozíciónak, aminek elkészítéséhez 200 órányi kézi mestermunkára volt szükség. Egyedülálló! A dMc 700 automata szerkezet egy 22 karátos arany rotort úgy gravírozták, hogy a Monacói Hercegség koronáját és kézzel díszített hidakat reprezentálja.

Az Ateliers’ DeMonaco két új exkluzív órával rukkolt elő
A második új darab a Jet d’eau de Genève (63,200 dollár) számlapja, mely Genf fő látványosságát mutatja, 50 óra alatt készül el. Két variáció a Genfi tónál található szökőkutat ábrázolja háromfajta zománcolási technikával megelevenítve. A szökőkút minden számlapon enyhén átfolyik a kompozíció többi részébe, hogy a zuhogó víz érzetét keltse.

Az Ateliers’ DeMonaco két új exkluzív órával rukkolt elő

A részletgazdag díszítés mellett az órában szabadalmaztatott “freebeat” szabályozó rendszer található, ami lehetővé teszi az óragyártó számára, hogy a szerkezetet a csapok helyett a frekvencia állításával szabályozza. Mindössze 18 darab lesz belőle, mindegyik 18 karátos vörös- vagy fehéraranyból, és a kézi felhúzású dMc-708 kalibert tartalmazza.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «