Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az AUDI 25. óra projektje

0

Egy sofőr átlagosan 50 percet tölt naponta a kormánynál. Ezért az AUDI azt vizsgálja, az új technológiák, például az önvezető járművek, fuvar megosztás és okos közlekedési rendszerek miként fogják jobbá tenni mindennapi életünket.

Az AUDI 25-ödik óra projektje

A ’25th hour’, azaz ’huszonötödik óra’ névre keresztelt, jelenleg is zajló tanulmány már koncepciózus és megvalósult dizájnokat is eredményezett, mint az Aicon és az A8-as sorozat.
Az AUDI projektjében a tervezőik olyan kérdéseket tesznek fel és jósolnak meg, mint hogy továbbra is legalább egy órát fogunk az autóban tölteni, és vajon jobban is fel lehetne használni ezt az időt egy önvezető autóban? Ennek érdekében a csapat összefogott a Karlsruhe Institute of  Technology és a Mobility partners közlekedési szakértőivel, hogy kialakítsák és analizálják a kutatást. Az Ingolstagt – a német város, ahol az AUDI központja található – számára készített közlekedési modellt azért építették, hogy megjósolják azokat az eredményeket, amelyeket a tervek megoldani hivatottak.

Az AUDI 25-ödik óra projektje

„Az eredmények azt mutatják, hogy az önvezető autók, különböző közlekedési szolgáltatások és a hálózatos infrastruktúra jelentősen csökkenteni tudja a torlódást és a dugókat, miközben több fiatal és idős ember tud biztonságban és kényelemben utazni. Ezáltal az életminőség a városokban drasztikusan javulni fog” – magyarázza Melanie Goldmann, az AUDI trend kommunikációs vezetője.

Az AUDI 25-ödik óra projektje

A tipikus ingázások ideje tartósan csökkenthető lenne. Ez főként az önvezető autók révén – a bennük lévő számítógépek a távolságot és a sebességet tudják optimalizálni -, de ezen felül az olyan megoldások, mint az okos közlekedési rendszerek és több utas egy autóban, szintén csökkenteni fogják a torlódásokat. Összekapcsolt, automatizált és megosztott járművek segíthetnek a hely kihasználásában és újraelosztásában, sőt több helyet szabadíthatnak fel a gyalogosok és a kerékpárok számára.


„Ezek az eredmények arra sarkallnak minket, hogy tovább folytassuk befektetésünket a jövőbe: az önvezető autók, mint az AUDI Aicon, és a szolgáltatások, mint az AUDI ondemand, vagy a hálózatos technológiák, mint az AUDI közlekedésilámpa-infomráció” – teszi hozzá Goldmann. A különböző szituációk vizsgálata segít az AUDI-nak a jövő közlekedésének megtervezésében. Ezek a technológiai megoldások már most jelentős előnyöket hoznak az életünkbe – vegyük csak az A8-at példaként, amelyet 2017-ben mutattak be.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «