Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Audi a névadó szponzora a 46. Balatoni Kékszalag versenynek

0

Az Audi évek óta a vitorlássport kiemelt támogatója és ez idén új minőségi szinthez érkezett, hiszen Európa legrégebbi tókerülő versenyének, a 80. jubileumát ünneplő Kékszalag verseny névadó szponzora.

Mátrabérci Sándor

Mátrabérci Sándor

„Vajon miért támogat egy prémium autómárka egy innovatív vitorlásversenyt, Könnyű párhuzamot vonni a vitorlázás technikai fejlődése, és a négykarikás márka, mint az egyik legnagyobb, legprogresszívebb prémium autógyártó fejlesztései közé. Ami versenysportok csúcsán működik, az előbb-utóbb a mindennapi életben is bizonyíthat.
Az új, eddig elérhetetlennek tartott célok kitűzése és megvalósítása. Ez a gondolkozásmód, a folyamatos fejlesztések, a technológiai újítások azok, melyek mind a vitorlázásban mind az autógyártásban sikert hoznak.
Gondoljunk csak az elmúlt évtizedek TDI, FSI versenymotorjaira, vagy a quattro hajtásra, melyek – most már elektromos hajtással kiegészülve – a világ egyik leghatékonyabb hajtási technológiáját adják. Vagy a lézeres világításra, melyet az Audi idén elsőként használt és bizonyítottak a világ legjelentősebb hosszú távú versenyén, a 24 órás Le Mans-i futamon. Hála a sportnak ezen újításokat már a márka hétköznapi modelljeiben is élvezhetjük.
A hajózásban is a komoly, kihívást igénylő versenyek a fejlesztés motorjai. A legutóbbi Amerika Kupáján pl. megjelentek a szárnyas katamaránok, és lám már a Balatonon is találkozunk ilyen hajókkal a Kékszalagra készülve. De említhetnénk a magyar fejlesztésű és építésű Fifty-fity katamaránt is, mely az innováció révén megnyerte 2012-ben a Kékszalag versenyt. Ez az elhivatottság, közös kapocs, amely összeköti a vitorlázást és az Audit, illik az ingolstadt-i gyártó gondolkodásmódjához és kiváló megjelenést biztosít az innovatív prémium modelleket kínáló Audi számára” – mondta Mátrabérci Sándor Audi márkaigazgató.

A 46. Kékszalag Audi Nagydíj 2014. július 10-én reggel 9.00-kor rajtol Balatonfüredről, hogy a mintegy 600 hajó 3000 fő legénységgel megtegye a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred útvonalat. A helyszínen az érdeklődök megismerhetik az Audi legérdekesebb újdonságait.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «