Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Audi OLED hátsó lámpája

0

A három német luxusmárka az Audi, a Mercedes és a BMW már régóta ádáz technológiai háborút vív, hogy legyőzzék egymást. Ennek a technológiai háborúnak egy apró szeletét jelentik a világítási rendszerek, ahol a LED technológia talaján tavaly a BMW és az Audi versenget azért, hogy ő mutathassa be a világ első lézeres lámpával szerelt személyautóját. Az Audi azonban most új támadást indít, amikor bemutatja az első OLED technológiájú hátsó lámpával felszerelt koncepcióautóját.

 

Az Audi magát előszeretettel nevezi vezető márkának a világítástechnológiában, a cég mérnökei pedig a jövőt az OLED technológiában látják. Bár a mondat első felével a BMW valószínűleg nem ért egyet az OLED technológiával kapcsolatban azonban hasonló véleménnyel vannak, hiszen tavaly a Pekingi Autókiállításon már bemutatták az OLED hátsó lámpát használó Vision Future Luxury Concept névre hallgató tanulmányukat.

 OLED hátsó lámpá

Az OLED hátsólámpán már évek óta dolgozó Audi szerint azonban a művészi OLED Swarm hátsólámpájuk már gyakorlatilag szériaérett, ezt pedig a Frankfurti Autókiállításon már a nagyközönség is szemügyre veheti majd.

Az autógyárak szerint az OLED technológia számos előnnyel jár, így Matrix OLED hátsólámpa erős, homogén, fokozatmentes fényt nyújt, kisebb a hűtés igényük, nem igényelnek reflektort, ráadásul könnyűek is. További előny még, hogy szín és fényerő tekintetében könnyedén csoportba szervezhetők, így a dizájn szempontjából is új lehetőségeket nyitnak meg a tervezők előtt.

Az Audi az OLED hátsó lámpájánál ezen felül gyors reakcióidőt ígér, továbbá a tervek szerint a jövőben az üveglapot rugalmas műanyag fóliára cserélhetik, ami izgalmas háromdimenziós struktúrákat eredményezhet. Az Audi azonban egyelőre hallgat arról, hogy melyik modellje is kaphatja meg várhatóan 2018 elején szériában elsőként az OLED technológiát, mindenesetre szeptember 15-én Frankfurtban valószínűleg az egy elektromos crossover koncepción is látható lesz majd.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «