Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Einstein robot

0

A humanoid robotok építésével foglalkozó Hanson Robotics nemrégiben tért vissza egy oktató-robottal, aki nem más, mint Einstein professzor. Az egyszerre cuki, de ugyanakkor kissé félelmetes gép arckifejezések, gesztusok sorával, illetve beszédfelismeréssel egyedülálló tanulási élményt tud nyújtani a tudományra szomjazóknak.

Hanson Robotics, Einstein

Az Einstein robot mellé egy kiegészítő mobil applikációval, a Stein-O-Matickal, a felhasználók számos tanulási tevékenységhez hozzáférhetnek. Csak tegyük a mobilt a robot mellé, és maga Einstein fog minket elkalauzolni az interaktív órák során kísérletekkel, agytornával, a sikerért pedig IQ pontokat kapunk, amikkel újabb bónusz játékokat, avatárokat tudunk feloldani.

Hanson Robotics, Einstein
Az óra végeztével a robot személyi asszisztensként is funkcionálhat. Ha semmilyen extra feladat nincs, kedélyesen elbeszélgethetünk az időjárásról, a celebek világáról, ételekről, de Einstein emellett egy határidőnaplót és egy to-do-listet is kezel.

Hanson Robotics, Einstein

A robot több mint 50 gesztus kifejezésére képes, többek között tud mosolyogni, homlokot ráncolni, de akár arra is képes, hogy a nyelvét kinyújtsa, hasonlóan az elhíresült képhez Einsteinről.

Hanson Robotics, Einstein
A 35 cm-es magas robot újratölthető elemekkel működik, hordozható, az applikáció iOS és Android kompatibilis, egy feltöltéssel pedig egészen 3 órán át játszhatunk a professzorral.

A Hanson Robotics egyelőre csak a prototípus fázisban van, ha pedig minden jól alakul, akkor áprilisban már otthonainkba is megérkezhetnek az első robotok mindössze 249 dollárért.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «