Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az ezeregy éjszaka jachtja

0

Az olasz Lobanov Design és a brit haditengerészet számára is dolgozó BMT Nigel Gee cégek egy radikálisan új hajótervvel álltak elő. A Star jacht koncepciója lenne a 21. század szuper jachtja?

A hatalmas 435 láb (132,5 méter) hosszú és 60 méter magas Star formaterve igazán minimalista dizájn szerint készült. A fehér szimmetrikus hajótest és felépítmény azonban érdekes, bonyolult hópehelyszerű mintázatot kapott, az egész formai megjelenést a szabálytalan ablakok pedig csak még feltűnőbbé teszik.

Szuperjacht

Ez a hatás pedig éjszaka a kivilágított hajón jelentkezik a leginkább. Az elől és hátul enyhén ívelt hajótest a hajó középső részénél, ahol a „kipufogó” rendszer található meredek emelkedésbe kezd. A dízel-elektromos hajót nyolc generátor hajtja, a két hibrid, változtatható irányszögű meghajtórendszer segítségével így bármilyen irányba képes haladni.

Szuperjacht, belső felépítése

Ez azt jelenti, hogy úgy is beállíthatjuk a menetirányt, hogy lassan, de folyamatosan a nap járásának megfelelő irányba haladva mindig ideális feltételeket teremtsünk a napozás számára. A hajó maximális sebessége 18 tengeri mérföld (33 km/h), míg a hatótávolsága pedig eléri az 5 000 mérföldet (8 000 km)

Szuperjacht

A jacht belső területe lélegzetelállító, ugyanis a 8 fedélzeten 37 674 négyzetlábnyi (3 500 négyzetméter) hasznos terület áll az utasok rendelkezésére. A fedélzetek közötti közlekedés sem okoz nehézséget, a központi toronyban ugyanis négy lift biztosítja a nyolc fedélzet közötti összekötetést. A hajó tetején a 8. fedélzeten egy kilátó is található, ahonnan jó időben 12,4 mérföldre (20 kilométer) is ellátni. A tervezők a legfelső fedélzet mellett a legalsón is kialakítottak egy „kilátót”, ahonnan az utasok a víz alatti világot csodálhatják meg. Ebben a látványban azonban nem sok embernek lesz része, a Star által szállítható személyek száma ugyanis nem túl sok, mert a 18 kabinban összesen 36 ember elhelyezésére van lehetőség, ugyanakkor napközben akár 200-an is élvezhetik a hajó által nyújtott szolgáltatásokat

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «