Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Islay whisky legújabb kiadása az ízek kavalkádja

0

Ha a Bruichladdich lepárló a skóciai Islay szigeten leginkább az Octomore iterációkról ismert – limitált kiadású, tőzeges egymalátás whiskyk, amelyek ízben különböznek, köszönhetően a folyamatosan cserélődő hordóknak, amelyekben érleltek őket –, akkor a márka legfrissebb újdonsága még tovább öregbíti ezt a hírnevet.

Octomore Masterclass 08.2

Az Octomore Masterclass 08.2 (200 dollár) egy kifinomult whisky, aminek karakterét a korábban szőlő alapú italokhoz használt hordókban történő érlelés adja.
A Masterclass 08.2 több, korábban Sauternes, Mourvèdre és osztrák édes bor tárolására használt hordóban hat évig érlelt szeszes ital házasításából született. A whiskyket ezt követően kádban erjesztették és Amarone bort tartalmazó, első töltésű hordókban további két évig érlelték. A whisky vonzó aranysárga árnyalatát a szeszesitalok és az Amarone-nal átitatott hordók kölcsönhatása idézte elő.

Octomore Masterclass 08.2
A párolt alma, a málna és a fekete ribizli gyümölcsös aromái egyensúlyozzák az egy maláta jellegzetes tőzegfüstös ízét. A szájpadláson a hordó édessége adja az első benyomást, ami aztán meg is marad – üdvözlendő ellenpont a whisky erejével szemben, amit merészen 116,8 fokon palackoztak. Egy kis víz feltárja az ital virág- és citrus jegyeit.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «