fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az ”okos csipesz” tartja az időt még a luxusóráknál is

0

A luxus mechanikus órák egyik problémája, hogy nehéz meggyőződni a pontosságról. A rádióvezérlés, vagy egy luxusóra szervízben történő drága szinkronizálás megoldást jelenthet, de a svájci Frederique Constant cég előhozakodott egy kevésbé költséges megoldással. A Frederique Constant Analytics elnevezésű csipesz okostelefon applikációval működik, és az órák pontosságát és helyes működését hivatott mérni.

Frederique Constant Analytics

A svájci cég szerint egy óra pontossága a fő indikátor a szerkezet egészségét illetően. A viselésnek köszönhetően bizonyos időmérők elveszíthetik pontosságukat az idő elteltével. A kütyü működésének az az elve, hogy a balanszkerék rezgését vizsgálja.
Egy karóra balanszkereke ugyanazon az elven működik, mint az ingasúly, de ahelyett, hogy oda-vissza kilengene a súly, a balanszkerék óramutatóval megegyező és ellenkező irányban forog.

Frederique Constant Analytics
A fő komponense az új szerkezetnek az Analytics Clip fantázianevet kapta, ami satuszerűen fogja közre az órát, és egy kifinomult mikrofont használva vizsgálja az időmérő rezgésszámát. Ez összeköttetésben van az iOSről vagy Androidról is elérhető SwissConnect Analytics alkalmazással, aminek pontossága lenyűgöző: +/- 0,2 mp járáseltérés per nap.

Frederique Constant Analytics
Az elemzést követően az eredmény hanghullám formájában jelenítődik meg valós időben. Az app táblázatokat gyárt, mely táblázatokat bármikor előhívhatjuk a nagyobb pontosság elérése érdekében, vagy privát felhőben is tárolhatjuk az eredményeket, így akár több évre visszamenőleg is végezhetünk összehasonlítást, hogy megtudjuk, mennyire pontos az óránk.
Az ”okos csipesz” 99 euróért már a miénk is lehet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «