Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az okos tank

0

Az izraeli védelmi erők (IDF) a mesterséges intelligenciát és páncélozott harcijárműveket egyesítik a legfőbb harci tankjuk legújabb változatában. A Merkava Mk 4 Barak az első tank, amelyben fejlett mesteréges intelligencia és szenzorrendszer lesz, amely képes számos rutin feladatot elvégezni, így a személyzet a küldetésre tud koncentrálni.

Izrael bemutatta a Merkava Mk 4 Barak okostankot

A Merkava először 1978-ban lépett szolgálatba, és egy kettős felhasználású tank, melynek megkülönböztető jegyei közé tartozik a jármű legvégében elhelyezett lőrés és páncélozott kagylóajtók. Ennek köszönhetően elegendő belső tér áll rendelkezésre a jármű belsejében, amikor eltávolítják a főgéppisztoly lőszereit, hogy átválthassák sebesült- vagy csapatszállító egységgé.

Izrael bemutatta a Merkava Mk 4 Barak okostankot
A Mark 4 Barak a legújabb variáció és a tervek szerint 2020-ban kezdik meg a tesztelését. A legfontosabb változtatás a fejlett MI rendszer, amely átveheti a rutinfeladatok elvégzését. Az IDF szerint ezzel nemcsak, hogy 30 százalékkal jobb lehet a küldetések teljesítési ideje, de segít gyorsabban és pontosan megtámadni a kijelölt célpontokat. Emellett a számítógép képes mind a legénységgel, mind a környéken tartózkodó többi tankkal megosztani az adatokat.

Izrael bemutatta a Merkava Mk 4 Barak okostankot
Egy másik innováció az Iron View VR sisak, ami 360 fokos látképet ad a katonáknak a környező tájról. Ez nemcsak azt biztosítja, hogy a parancsnok jobban átlátja a helyzetet, hanem gyakorlás során egy sokkal realisztikusabb élményt ad a tanulóknak. Az IDF azt mondja ezzel sokkal könnyebb lesz a váltás a kiképzésből az éles tank hadműveletekre.


“A páncélos hadtest (Armord Corps) jelentős számú operatív sikert ért el a különböző régiókban, ami bizonyítja a hadtestek relevanciáját az izraeli állam és polgárainak biztonsága védelmében” – állítja az Armored Corps egy ismeretlen vezető tisztviselője. “Az új tank előrelépést hoz az operatív arénában, és innovatív fegyvernek számít, amely megváltoztatja a szárazföldi harcot.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «