Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az omega alfája

0

A 19-Ligne Calibre átírja az órakészítés történelmét. A köztudatban az él, hogy a legjobb órák mind Svájcból származnak, azonban ez nem mindig volt így.

19-Ligne Calibre

Sokáig a svájci óra épp csak lehetséges résztvevőként volt jelen a legjobb órakészítők listáján. A 19. század végére az amerikaiak gyártották a legmegbízhatóbb időmérőket.
A svájci órakészítés történelme egy sor találmányhoz kötődik, ezek közül is a legfontosabb az 1894-ben készült 19-Ligne Calibre, amely örökre megváltoztatta az órák történelmét. (A neve egyébként a méretére utal. A francia ligne vonalat jelent, amely átszámítva 2.26 milliméter.)

19-Ligne Calibre
A 19-Ligne Calibre két dologban is eltért a többi órától. Modern eljárásokkal gyártották, valamint cserélhető alkatrészekből készült, amely megalapozta Svájc vezető pozícióját az óragyártásban. A zsebórát olyan jól fogadták az 1900-as évek elején, hogy a szerkezet kitalálói, a Brandt testvérek Omegára változtatták a cég nevét. A következő század során óriási hírnévre tettek szert az órakészítésben, ez a hírnév pedig a 19-Ligne Calibre-nek köszönhető.

19-Ligne Calibre
Az Omega most ünnepelte az óramű elkészültének 125. évfordulóját. Az eseményen az Omega bemutatta a De Ville Trésor 125th Anniversary Editiont (amelyet 17 ezer dollárért meg is vehetünk), a zseniális zsebóra 40 milliméteres változatát. Természetesen az Omega Múzeum is kölcsönzött néhány klasszikus darabot, amit az érdeklődők megnézhettek.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «