fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az Omega bemutatta limitált Seamaster óráját

0

A Volvo Ocean Race a vitorlás világ legkeményebb és leghosszabb versenye, ami olyan mértékben teszi próbára a vitorlázók teljesítőképességét, mint egy másik sport sem – talán a Mount Everest megmászását leszámítva.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black

Az atléták a világ legdurvább körülményei között kell megtenniük 45 ezer tengeri mérföldet. Ezalatt folyton talpon vannak a résztvevők, akik négy órás váltásokban dolgoznak a teljes sebességgel száguldó 73,63 láb hosszú jacht fedélzetén. Ráadásul a verseny győztese semmiféle pénzjutalomban sem részesül – a díj a presztízs, hogy részt vettek a vitorlázás top atlétáinak versenyében. Idén a győztes hajó kapitánya azonban egy 12,200 dollár értékű Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black órával térhet haza.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black
Az Omega számára nem ismeretlenek az extrém körülmények – végtére is ennek a márkának az órája volt jelen a holdraszálláskor. Az új Planet Ocean Deep Black, melyből kereskedelmi forgalomba mindössze 73 darab kerül, a Volvo Ocean Race alapításának évére emlékezve, elég robusztus a maga 45,5 mm-es, egyetlen kerámiatömbből kifaragott tokjával.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black

„Elég szokatlan az óragyártásban” – mondta Jean-Claude Monachon, az Omega alelnöke, a termékfejlesztés feje. „A plexiüveg alá helyezett kerámiával kezdesz, így nem törik el. Aztán 24 órára egy 1400 Celsius fokos kemencébe kerül, majd plusz/mínusz 30 százalékkal összezsugorodva jön ki belőle.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black

Az elején tehát tényleg szakértők készítik el a darabot, mert, ha túl kicsin jön ki, ki kell dobni, és újrakezdeni az egész folyamatot, ha túl nagy, akkor meg kell munkálni a kerámiát, amit csak lézerrel vagy gyémánttal lehet megtenni.” Az óra hátsó tokjának Naiad Lock rendszerét szabadalmaztatták, ami lehetővé teszi, hogy 110 fokos szögben csavarozzák be, így a Volvo Ocean Race gravírozás felfelé mutat. Emellett kiemelkedő módon 2000 láb mélységig vízálló.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black
„Remélhetőleg nem végezzük olyan mélyen a vízben, úgyhogy még teszteljük, hogy mire képesek ezek az órák” – csipkelődött a Volvo Ocean Race versenyzője és az Omega nagykövete, Peter Burling, aki a szintén vitorlázó Blair Tuke-kal együtt ott volt az óra bemutatóján Rhode Islanden.
Az új-zélandi születésű duó már egy évtizede vitorlázik együtt a győzelembe, de ezalkalommal egymás ellen versenyeztek életük első Volvo Ocean Race megmérettetésén.

Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black

Blair Tuke és Pete Burling

„Furcsa Blair ellen versenyezni, és nem vele, mint az Olimpián vagy az Amerikai Kupán, de mindkettőnknek nagyon jó csapata van” – mondta Burling, aki a Brunel csapatot vezeti. A Mapfre csapat élén álló Tuke-ról pedig azt mondta Burling, akit a vitorlázás Michael Jordanjének tartanak: „A Brunel csapat nagyon jó, és Blair jól kijön a Mapfre tagjaival. Biztos sok sztorink lesz, amikor beérünk a kikötőbe.”
Nem szabad alábecsülni, hogy micsoda megterhelést jelent a 9 hónapos verseny. A hét hajó mindegyike 7-11 tagból álló legénységet szállít, akik összezsúfolódva élnek a fedélzeten, egy mosdón és egy fürdőn osztoznak, és szárított-fagyasztott ételeken élnek. „A világ legkeményebb és legelszigeteltebb helyein hajóztok végig együtt, ők az egyetlenek, akikkel beszélgethetsz. A legtöbben, főként a mi hajónkon, nagyon jó barátságokat kötnek. Egy különleges kötelék alakul ki.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «