Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az óra, ami megjárta a holdat

0

Amikor 1969. július 21-én 2 óra 56 perckor (UTC – koordinált világidő) az Apollo-11 fedélzetéről Neil Armstrong és Buzz Aldrin a hold felszínére lépett a csuklójukon egy-egy Omega Speedmasters órát viseltek, amely a földi időt mutatta a számukra.

A holdra szállás 45. évfordulója alkalmából az Omega egy különleges kiadást készített a történelmi órából. Az ünnepi kiadású Omega Speedmasters 42 milliméter átmérőjű, szürke titánból készül, némi aranyozással, ami az Apollo-11 holdra szálló moduljára emlékeztet. A titánba pedig stílusosan lézerrel vágták be az óraszámlapját és a tachométert, az órához pedig egy barna nylonból készült NATO stílusú óraszíj is jár. A kézi felhúzású 5 bár (50 méter) nyomásig vízálló, karc és tükröződésmentes zafírkristály üveggel szerelt kronográfból az Omega összesen 1969 darabot dob piacra.

Omega Speedmaster

Az Omega Speedmasters a NASA hivatalos engedélyével is rendelkezik, így az minden további nélkül viselhető az űrmissziók alatt, ezt az óra tokjára rá is gravírozták azzal a szöveggel, hogy „Az első óra, amit a Holdon viseltek.” A 7 700 dollárba kerülő óra egyébként augusztus óta megvásárolható az Omega Ötödik sugárúti (New York) üzletében.

Omega Speedmaster

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «