Az órád tudja, mit csinálsz

0

Az okos órák gyakorlatilag még el sem terjedtek igazán, máris itt van egy hihetetlenül továbbfejlesztett változata. Ez az óra mindig tudja, hogy te éppen mit csinálsz, mit tartasz a kezedben!

A Carnegie Mellon University és a Disney Research Center kutatói valóban olyan egyedi okos órát fejlesztettek ki, ami képes érzékelni, hogy a viselője mikor mit érint meg. A legtöbb mindennap használatos elektromos és elektromechanikus tárgy bizonyos mennyiségű elektromágneses zajt bocsájt ki. Ez a jel terjed, az emberi test pedig vezeti.

EM-Sense, okosóra

A mérnökök ezt használták ki, az EM-Sense névre keresztelt rendszer ezeket a jeleket képes megkülönböztetni egymástól. Ezáltal pedig felismerni a tárgyakat.

EM-Sense, okosóra

Rengeteg elektromos eszközt használunk nap, mint nap. Gondolhatunk például konyhai eszközeinkre, számítástechnikai kütyüinkre, szerszámainkra vagy járműveinkre. Ez  az óra minden ilyesmit könnyedén felismer és nagyban segítheti az életünket.

Ha például megfogod az irodaajtód kilincsét, elmondja hány üzenetet hagytak neked és mik a teendőid. Vagy amikor rápattansz a motorodra, kiírja hány percre vagy a házadtól és merre célszerű menned. Ha kezedbe veszek a fogkeféd, automatikusan elkezd visszaszámolni és még sok-sok hasonló funkció.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «