Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az őrület fészke

0

A szenvedély és a bátorság nem ismer határokat. Legutóbbi attrakciójával a brit hajós, Alex Thomson megerősítette hírnevét a fenegyerekek között.

Lélegzetelállító mutatványa a Skywalk, amikor is kapitulálta saját magát és kiteboard-ját 85 méteres szédítő magasságba a szél és jachtja, az IMOCA Open 60 HUGO BOSS segítségével.

Alex Thomson a fenegyerek

Alex Thomson a fenegyerek

Elérve ezt a magasságot, kioldotta a kötelet, amivel a hajóhoz volt rögzítve és belezuhant a vízbe. Mindezek tetejébe egy vízhatlan BOSS öltönyt viselt égi sétája közben.

Alex Thomson a fenegyerek

Thomson minden idők legfiatalabb kapitánya, aki megnyerte a Clipper Round the World jachtversenyt 1998-ban. 2003-ban ezt megfejelte azzal, hogy egy szólócsatában megdöntötte a 24 órás versenyzés rekordját is, majd második lett a Barcelona World Race-en 2008-ban.

Azóta már csak kizárólag a Vendée Globe versenyre fókuszál, ez az, amikor a résztvevők 46 ezer kilométert hajóznak megállás nélkül keresztül-kasul a földgolyón. 2013-ban a harmadik lett.

Alex Thomson a fenegyerek

A Mercedes-Benz 2015 óta a főtámogatója és technikai szakértője. Mostani versenyhajójának, az IMOCA Open 60 HUGO BOSS a legújabb szénszálas technológiával készült, ugyanezt használják a Forma1-ben is, segítségével sikerült 5%-kal csökkenteni a hajó súlyán.

Alex Thomson a fenegyerek

Csodás fekete színét a BASF fejlesztette ki a Mercedes-Benz-el karöltve: visszatükrözi az infravörös sugarakat, s így megóvja a hajótestet a túlmelegedéstől. Thomson aztán tényleg szeretné megnyerni a következő Vendée Globe-t mely 2016. november 6-án startol.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «