fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Cristiano Ronaldo – Az sír, aki a végén (is) sír!

0

Drámával indult és drámával is ért véget, a köztes periódusban halálosan unalmas és eseménytelen EB döntő. Cristiano Ronaldo könnyei remekül keretbe foglalták a mérkőzést.

Hosszasan lehetne elemezgetni, hogy a két csapat hogyan és miként jutott el a fináléig. Sokan – minket is beleértve – szóvá tették, hogy a portugálok megnyert meccs nélkül masíroztak egészen az elődöntőig, ahol aztán végre a rendes játékidőben is be tudtak zsebelni egy győzelmet Wales ellen.

A másik oldalon a házigazda franciák ellenben jól futballoztak, gólokat lőttek és a nehezebb ágon, többek között a világbajnok németeken is átlépve jutottak be a döntőbe. Ám azok, akik értenek a labdarúgáshoz és több nagy tornát is végignéztek már, pontosan tudták, hogy mindez cseppet sem számít a végén. Sőt! Ebben a sportágban (is) gyakran megesik, hogy éppen az a csapat nyeri el végül a trófeát, amely bukdácsolva, gyenge játékkal verekedte el magát a fináléig.

És hogy ennek mi lehet az oka? Valószínűleg ez is a fejekben dől el. A franciák úgy gondolhatták, hogy a németek kiejtése után, hazai pályán Portugália már nem jelenthet túl nagy kihívást. Pláne Cristiano Ronaldo nélkül! A csapat legnagyobb ászát ugyanis igen korán, már a 8. percben játékra alkalmatlanná tette Payet, miután csúnyán beleszállt a térdébe.

ronaldo

Payet igen korán “kivégezte” Ronaldot

Ronaldo a könnyeivel küzdve igyekezett folytatni, ám a mozgásán látszott, ez ma neki nem fog menni. A 25. percben hordágyon kellett őt levinni, a helyére pedig Quaresma szállt be, aki elsőként nem parádés megmozdulásokkal, hanem hihetetlen frizurájával vétette magát észre! Ezen a hajszerkezeten kívül gyakorlatilag alig-alig akadt más látnivaló a mérkőzésen. Kijelenthetjük tehát, hogy Payet nem csak a luzitánokat fosztotta meg legjobbjuktól, hanem a nézők millióit is a szórakozástól, hiszen CR játéka bizonyára csempészett volna némi színt a mérkőzésbe.

A rendes játékidőben nem is született meg a mindent eldöntő találat, így következhetett a hatodik hosszabbításba torkolló EB döntő. A meccs pedig végre megélénkülni látszott, helyzetek adódtak itt is, ott is. Ám a sorsdöntő találat helyzet nélkül érkezett. A 109. percben, a csereként beálló Éder egyszer csak gondolt egyet és 25 méterről, kilőtte a jobb alsó sarkot!

győzelem

Csapattársai üldözik a gólszerző Édert

Ez volt az a pillanat, amikor a hosszabbítást gyakorlatilag vezetőedzőként, az oldalvonal mellől végigdirigáló (és sántikáló) Ronaldo könnyei ismét eleredtek. Ám ezeket a könnyeket már nem a fájdalom, hanem a határtalan boldogság szülte. Jó volt látni, hogy ő, aki máskor képes megsértődni azon, ha nem ő szerzi alakulata legalább egyik gólját, most mennyire őszintén tud örülni csapata végső soron EB-győztes találatának. Persze ez nem is csoda, hiszen a várakozásokkal ellentétben így nem ő nyerte meg Portugáliának az aranyat, hanem a portugál nemzeti tizenegy nyerte meg neki – nehogy már egy ilyen pályafutás EB-arany nélkül érjen véget!

griezmann

Antoine Griezmann, a francia válogatott legjobbja volt

Így aztán Ronaldo és persze vele együtt, jó barátja Pepe a BL-győzelem után az EB-győzelemnek is örülhetett. Szegény Griezmann, a franciák legjobbja pedig kénytelen volt beérni az aranycipővel, amelyre 6 góljával bőven rá is szolgált. Talán éppen őt és a meccset végigrobotoló Sissoko-t sajnálhatjuk a leginkább. A többiek viszont alulmúlták önmagukat, így pedig a gall kakas tulajdonképpen saját magát herélte ki a döntőben, hazai pályán.

ronaldo ünnepel

Ronaldo könnyei másodszor is eleredtek

Végül pedig emlékezzünk meg a magyar vonatkozásokról is! Kassai Viktor ugyanis jelen volt a döntőn, igaz ezúttal nem vezetőbíróként, csak tartalék játékvezetőként teljesített szolgálatot. Rajta kívül pedig említsük meg Elek Ákost is! Hiszen ő volt az, aki a portugálok elleni 3:3-al végződő meccsünkön nagyvonalúan kapufát lőtt a végén. Ha egy kicsit szőrösebb a szíve, ki is ejthette volna őket! De hát nincs mit tenni, ilyen önzetlen nemzet vagyunk mi magyarok. Ám azért a közelgő VB-selejtezőkön aligha bánjuk majd, ha Ronaldo ismét sír egy kicsit ellenünk…

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «